Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 19, 2018

Η Απόδειξη για τα Ταξίδια στον Χρόνο Βρίσκεται Μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι ίσως η πιο διεξοδικά, μελετημένη και μετρημένη δομή στην ιστορία των αρχαίων μνημείων.
Ωστόσο, παρά όλη την προσοχή και την προσπάθεια που επικεντρώνεται σε αυτήν, εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος του θρυλικού μυστηρίου που τις αποδίδετε.




Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν αρχεία ούτε για την κατασκευή της, ούτε και για τον λόγο που κατασκευάστηκε, ούτε για το πότε. Όλες οι επίσημες θέσεις, αλλά και οι ανεπίσημες, είναι όλα πιθανές εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει η βρετανική express.co.uk, σύμφωνα όμως με ένα ντοκιμαντέρ, της σειράς του Netflix με τον τίτλο «The Pyramid Code», ένα συναρπαστικό περιστατικό συνέβη όταν ένα κομμάτι πέτρας που έπεσε από ένα σημείο σε Ναό στην Άβυδο της Αιγύπτου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Αρχαίας Αιγύπτου.

Εκείνο που αποκαλύφθηκε από κάτω και από τότε έχει κάνει το γύρω του κόσμου, ίσως, είναι γνωστό σε πολλούς από εκείνους που ασχολούνται με τέτοιου είδους μυστήρια. Αλλά τόσο για αυτούς, όσο και για όσους δεν γνωρίζουν, στο ντοκιμαντέρ προσεγγίζεται μία διαφορετική οπτική του θέματος.

Οι αμφιλεγόμενες εικόνες που κάποια σχέδιά τους θυμίζουν ένα ελικόπτερο, ένα φουτουριστικό αεροσκάφος και άλλα προηγμένα οχήματα που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή μας, είναι εκπληκτικές.


Υποστηρίζεται, λοιπόν, μεταξύ ψευδοεπιστημών κύκλων και συνωμοσιογράφων, όπως αναφέρει η Express, πράγματι τα ιερογλυφικά των 3.000 ετών, που βρέθηκαν στο ναό του Σέτι Α, στην Άβυδο, μας δείχνουν ότι ο αρχαίος πολιτισμός διέθετε ελικόπτερα και σύγχρονα διαστημικά σκάφη που αποτυπώνονται σε αυτό το εκπληκτικό έργο τέχνης που κάποιοι σκέπασαν για να μην φαίνονται.

Αν και αυτά τα σκαλίσματα μεταφράζονται ως «Αυτός που αποκρούει τους εννέα [εχθρούς της Αιγύπτου]» και έγιναν κατά την τη διάρκεια της βασιλείας του Σετί Α και αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ραμσή Β, συμπληρώθηκαν ώστε να λέει «Αυτός που προστατεύει την Αίγυπτο και ανατρέπει τις ξένες χώρες» -δημιουργώντας ένα παλίμψιστο από επικαλυπτόμενα ιερογλυφικά, οι εναλλακτικοί ερευνητές έχουν άλλη γνώμη.

Ισχυρίζονται, ότι η αλήθεια είναι πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, διέθεταν κάποιο είδος χρονομηχανής, οπότε ταξίδεψαν στον μέλλον, ίσως το δικό μας, από όπου απέκτησαν αυτά τα σκάφη. Ακόμα, ότι χρονοταξιδιώτες από το δικό μας παρόν, πήγαν πίσω στην αρχαία Αίγυπτο και τους πρόσφεραν αυτά τα υπερσύγχρονα όπλα.

Φυσικά, η επιστήμη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ταξιδιών μέσα στον χρόνο, αλλά όσοι υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις δεν πτοούνται από τέτοιες λεπτομέρειες.

Πάντως, αν πράγματι υπήρχε μία τέτοια γνώση και μία τέτοια μηχανή που να κάνει τέτοιου είδους ταξίδια στον χρόνο, είναι κρυμμένη είτε μέσα στον Ναό στην Άβυδο, είτε μέσα στην ίδια την Μεγάλη Πυραμίδα, υποστηρίζουν διάφοροι.

Κι αν όλα αυτά, όπως και πολλές άλλες θεωρίες περί προηγμένου τεχνολογικά αρχαίου πολιτισμού ή περί αρχαίων αστροναυτών που διέθεταν τέτοιου είδους τεχνολογίες, είναι εξωπραγματικά, τότε, για ποιό λόγο «Σήμερα, οι Αιγύπτιοι ξεναγοί έχουν ρητές οδηγίες να μην επισημαίνουν στους τουρίστες (αυτή την πινακίδα με τα φουτουριστικά ιερογλυφικά;» όπως υποστηρίζει, επισημαίνει και αναρωτιέται η αφηγητής του ντοκιμαντέρ;

Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας έχει το νου και μπορεί να σκεφτεί και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, σχετικά με το τι θα μπορούσε να ισχύει πραγματικά. Πόση υπερβολή ή καχυποψία, ή αλήθεια βρίσκεται και που…

Σπύρος Μακρής

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου