Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 22, 2018

Η Κίνα θέλει να βρει την ανθρώπινη ψυχή με έναν ισχυρό εγκεφαλικό σαρωτή!!!



Οι Κινέζοι επιστήμονες δημιουργούν μια μηχανή ανιχνευτής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI), που κοστίζει πάνω από 126 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το South China Morning Post, αυτός ο ανιχνευτής θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει χιλιάδες φορές περισσότερο από όλες τις άλλες τομογραφίες παγκοσμίως.

Με τη βοήθειά του, οι Κινέζοι επιστήμονες θέλουν να διερευνήσουν λεπτομερώς τον ανθρώπινο εγκέφαλο και το έργο των χημικών στοιχείων σε αυτό. Επίσης, μεθόδους για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ και ίσως μάλιστα να βρουν στοιχεία για την ύπαρξη της ψυχής.

Τουλάχιστον ένας από τους ερευνητές που εργάζονται στο πρόγραμμα ελπίζει για αυτό. «Θα μας δείξει έναν κόσμο που δεν έχουμε δει ποτέ πριν και ίσως θα δούμε ακόμη και την ανθρώπινη ψυχή», δήλωσε ο επιστήμονας σε συνέντευξή του.

Ένας άλλος επιστήμονας συμφωνεί ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη δει κάτι τέτοιο. "Για πρώτη φορά, μπορούμε να καταγράψουμε την πλήρη εικόνα της ανθρώπινης συνείδησης ή ακόμα και να βρούμε την ίδια την ουσία της ζωής.

Τότε μπορούμε να τις καθορίσουμε και να εξηγήσουμε πώς λειτουργούν με συγκεκριμένους φυσικούς όρους - ακριβώς όπως ο Νεύτωνας όρισε και εξήγησε το Σύμπαν".

Παραδόσεις και ερευνητές για την ψυχή ισχυρίζονται ότι η ψυχή είναι "αυτή που διακρίνει τον άνθρωπο από όλα τα άλλα ζωντανά όντα". Ωστόσο, ποτέ δεν έχουν βρεθεί επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία για την ύπαρξη της ψυχής η άπλα το αποσιωπούν.

Το έργο διευθύνεται από το Ινστιτούτο προηγμένων τεχνολογιών Shenzhen της Νότιας Κίνας και το έργο αυτό είναι μόνο λίγο φθηνότερο από το κόστος του ισχυρότερου ραδιοτηλεσκοπίου του κόσμου,αξίας 185 εκατομμυρίων δολαρίων. Που, παρεμπιπτόντως, είναι επίσης στην Κίνα.

Η συσκευή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της κατασκευής, αλλά οι επιστήμονες συζητούν ήδη το γεγονός ότι θα δουν πώς χημικές ουσίες όπως το νάτριο, ο φώσφορος και το κάλιο λειτουργούν στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτά τα στοιχεία είναι κρίσιμα για την εργασία του εγκεφάλου και εμπλέκονται στη μετάδοση παλμών και μηνυμάτων μέσω διαφόρων νευρώνων. Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Hee Rongdiao από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών στο Πεκίνο είναι σκεπτικός έκανε την εξής δήλωση: Αυτό που είναι η συνείδηση μας, γιατί ακόμη δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός πως θα το ορίσετε, πώς ξέρετε τι βλέπετε και τι ψάχνετε;



©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου