Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 25, 2019

Καταγγελία για τα μέτρα ασφαλείας σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ και το ρόλο του προέδρου του ΕΚΗ

Φωτό αρχείου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, αλλά και καταγράφηκαν και πολύ σοβαρές παρανομίες - παρατυπίες, που
απειλούν την υγεία, τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ), με αφορμή τους ελέγχους σε μεικτό κλιμάκιο με το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΙΥΗ, ο «πρόεδρος του ΕΚΗ αντί να επιβραβεύσει τέτοιες προσπάθειες, αντί να διευκολύνει το έργο των σωματείων και των μελών του ΕΚΗ στην αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, ζήτησε τα ρέστα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας γιατί το μεικτό κλιμάκιο δεν είχε την έγκρισή του και τους απαγόρευσε να δέχονται εκλεγμένους συνδικαλιστές του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου στο νομό χωρίς την άδειά του!!!».

Συγκεκριμένα η ΕΙΥΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ πραγματοποίησε ελέγχους σε μεικτό κλιμάκιο με το Σώμα Τεχνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες, αλλά καταγράφηκαν και πολύσοβαρές παρανομίες - παρατυπίες, που απειλούν την υγεία, τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν κλαρκ χωρίς ταξινόμηση, πινακίδες και σειρήνες οπισθοπορείας, σάπια σίδερα που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων έτοιμα να καταρρεύσουν, ένα μισογκρεμισμένο σκέπαστρο και εργαζόμενους να παραλαμβάνουν εμπορεύματα στη βροχή και στο κρύο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ αντί να επιβραβεύσει τέτοιες προσπάθειες, αντί να διευκολύνει το έργο των σωματείων και των μελών του ΕΚΗ στην αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, ζήτησε τα ρέστα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας γιατί το μεικτό κλιμάκιο δεν είχε την έγκρισή του και τους απαγόρευσε να δέχονται εκλεγμένους συνδικαλιστές του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου στο νομό χωρίς την άδειά του!!! Αναρωτιόμαστε, δεν βρήκε μία λέξη να πει για όλα τα παραπάνω;

Όσο περισσότερο προσπαθεί να κάνει πλάτες στην εργοδοσία τόσο αποκαλύπτεται στα μάτια των εργαζομένων. Η κατρακύλα του παραπέμπει σε άλλες εποχές, τις μαύρες εποχές της χούντας και πιο παλιά της μεταξικής δικτατορίας όπου τα σωματεία, η δράση τους και οι ανακοινώσεις τους περνούσαν πρώτα από τη Νομαρχία (νυν Περιφέρεια) για έγκριση και σφραγίδα. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι το σωματείο μας δεν θα του κάνει τη χάρη.

Καλούμε την εταιρεία άμεσα να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης όλων αυτών των παρατυπιών για να μη θρηνήσουμε θύματα και για να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ανθρώπινο περιβάλλον.

Καλούμε τα σωματεία, τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να ξεχωρίσει τη θέση του από τέτοιου είδους πρακτικές του προεδρείου. Να μαζικοποιήσει τα σωματεία και να αλλάξει τους συσχετισμούς για να είναι το εργατικό κίνημα απελευθερωμένο από τους εργοδότες και τα τσιράκια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου