Είναι από τους κορυφαίους προορισμούς.
Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την Αμοργό καλύτερα.
Πληροφορίες για την Αμοργό Βραχώδες νησί, όπως τα περισσότερα των Κυκλάδων, με αμφιθεατρική θέα στις καταγάλανες παραλίες του, η Αμοργός σας περιμένει να την εξερευνήσετε. Το όνομα της προέρχεται από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι χιτώνες της Αμοργού.
Με αρχαία ζωή από την 4η χιλιετία π.Χ πρωταγωνιστεί στις καρδιές μας κυρίως μετά την προβολή του νησιού στη γαλλική ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν.
Οι παραλίες στην Αμοργό Δεν είναι τυχαίο πως επιλέχθηκε η Αμοργός για τα γυρίσματα της ταινίας. Ο τίτλος «Απέραντο Γαλάζιο» ανήκει δικαιωματικά στο νησί. Τουλάχιστον δέκα παραλίες σας περιμένουν για να βουτήξετε, η καθεμία με τις ιδιαιτερότητές της.
Αμοργός – Αγ. Άννα
Γιατί αν καταφέρεις να πας μέχρι την Αμοργό και δεν κολυμπήσεις στο «Απέραντο Γαλάζιο» είσαι άξιος της μοίρας σου και πρέπει να αυτοτιμωρηθείς με εξορία στη μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, ενώ για τους λάτρες του περπατήματος υπάρχει ένα μονοπάτι μίας ώρας από τη Χώρα (3χλμ).
Bonus info: Επιβάλλεται η επίσκεψη από τη δεξιά πλευρά της εκκλησίας για την θέα στον κόλπο με φόντο τα νησάκια.
Αμοργός – Αγ. Παύλος Βρίσκεται μεταξύ της Χώρας και της Αιγιάλης. Είναι μία λευκή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά με μια λωρίδα από άμμο, που απλώνεται στο νησί της Νικουριάς, που είναι απέναντι.
Αμοργός – Αιγιάλη Συνονόματη της περιοχής. Μία παραλία πέταλο όπου εμφανίζονται όλες οι αποχρώσεις του μπλε, έχει λευκή ψιλή άμμο και κρυστάλλινη θάλασσα. Είναι μερικώς οργανωμένη.
Bonus info: Ο δρόμος, που ενώνει τη Χώρα με την Αιγιάλη, προσφέρει μία εντυπωσιακή θέα με τα κόκκινα βουνά που καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργώντας μαγευτικά κολπάκια.
Αμοργός – Γραμβούσα Πίσω από τον κόλπο της Καλοταρίτισσας βρίσκεται το μικρό νησάκι της Γραμβούσας, μια ωραία παραλία με άμμο με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. (3 σε 1 νοικοκυρεμένα). Στην παραλία φτάνετε από το λιμάνι των Καταπόλων ή από την παραλία της Καλοταρίτισσας χρησιμοποιώντας τα «θαλάσσια-ταξί».
Bonus info: Αν θες ηρεμία, γαλαζοπράσινα νερά και σπηλιές στη Γραμβούσα ολοταχώς!
Αμοργός – Καλοταρίτισσα Όρμος με την χρυσή άμμο και τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη με ψάρια. Η παραλία είναι εν μέρει εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση.
είναι η γνωστή παραλία με το ναυάγιο!
Κατάπολα: Βρίσκεται στο κέντρο της Αμοργού, ενώ είναι γνωστή για το φυσικό λιμάνι της. Μία παραλία με άμμο αλλά και πράσινο με τα δέντρα να δίνουν φυσική σκιά.
Κοντά στην παραλία, υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος μυκηναϊκής εποχής.
Λεβρωσός: Και άμμο και μικρά βότσαλα. Ακολουθήστε τις πινακίδες στον δρόμο με κατεύθυνση προς τα Θολάρια.
Μoύρος: Παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά και σπηλιές.
Παραδείσι: Το όνομα της προδίδει πως είναι η παραλία! Μετά από 500 περίπου μέτρα καταλήγει σε μια μικρή παραλία με βότσαλα και πέτρες, ένας μικρός παράδεισος.
Εκτός από τις εντυπωσιακές παραλίες, η Αμοργός προσφέρει ιδανικά μέρη για βόλτα αλλά και για εκπαίδευση!
Τι να επισκεφτείτε στην Αμοργό Στην Αιγιάλη. Αποτελεί ένα γραφικό όρμο με την ομώνυμη χρυσή παραλία και παραλιακά μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Τα καλντερίμια της επίσης εντυπωσιακά.
Στα Θολάρια. Για το βράδυ προσφέρεται το κεντρικό ανηφορικό σοκάκι στα Θολάρια, που είναι γεμάτο με μαγαζιά.
Στη Χώρα. Κλασσική κυκλαδίτικη γραφική Χώρα με σοκάκια και καταστήματα και πολλές πολλές εκκλησίες. Φυσικά διαθέτει και κάστρο.
Στην Κάτω μεριά. Άγρια ομορφιά, βράχοι που καταλήγουν σε παραλίες. Εδώ θα δεις και το ναυάγιο της Αμοργού. Υπάρχει επίσης ένα σπήλαιο με σταλακτίτες για το οποίο χρειάζεται περίπου 2 ώρες πεζοπορία και οδηγό κάποιον ντόπιο!
Στο μοναστήρι της Παναγία Χοζοβιώτισσας. Για να βγάλεις τις πιο ωραίες φωτογραφίες και να έχεις την καλύτερη θέα.
Στα Κατάπολα. Το αντίπαλο δέος της Αιγιάλης και το δεύτερο και φυσικό λιμάνι του νησιού με καταστήματα και πιο έντονη ζωή.
Για εκπαίδευση στην Αμοργό Στους αρχαιολογικούς χώρους: Τρεις πόλεις έπαιζαν βασικό ρόλο στην αρχαιότητα, η Μινώα, η Αρκεσίνη και η Αιγιάλη. Υπάρχουν διατηρημένα ερείπια της Μινώας, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα από τα Κατάπολα.
Ερείπια της αρχαίας Αρκεσίνης υπάρχουν στην Κάτω Μεριά του νησιού, με πρόσβαση μόνο με τα πόδια από το μονοπάτι του χωριού Βρούτσι. Κάποια από τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού μπορείτε να θαυμάσετε στο Αρχαιολογικό Μουσείο που υπάρχει στη Χώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου