Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2019

Στην πατρίδα του Διόνυσου ακόμη και αμπελόφυλλα εισάγουμε από Κίνα;;

Στην πατρίδα του Διόνυσου ακόμη και αμπελόφυλλα εισάγουμε από Κίνα;;
Εισάγουμε 5.000 τόνους αμπελόφυλλα το χρόνο από την Κίνα!!!
Εισάγουμε αμπελόφυλλα και εξάγουμε… αμπελοφιλοσοφίες!


Η πόλη Τουρπάν στη νοτιοδυτική Κίνα ήταν ανέκαθεν περήφανη για τα σταφύλια της, αλλά τώρα είναι περήφανη και για τα αμπελόφυλλά της.

«Τα αμπελόφυλλα ήταν βασικά άχρηστα, είτε δίνονταν ως τροφή στα πρόβατα ή πετάγονταν. Αλλά τώρα πουλάμε πολλές χιλιάδες τόνους από αυτά κάθε χρόνο στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπαράι Γιμπουραγίμ, διευθυντής μιας εταιρίας αποξηραμένωνφρούτων στην Τουρπάν, στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγκούρ.
Άχρηστα λέει.. Δείτε και αυτό: Κλήμα και κληματόφυλλα: Φαρμακευτικές
ιδιότητες

Ο 68χρονος Μπαράι καλλιεργούσε, επεξεργαζόταν και πουλούσε σταφύλια για δεκαετίες πριν ο γιος του τον φέρει σε επαφή με Έλληνες εμπόρους που αναζητούσαν αμπελόφυλλα. Έστειλε δείγματα στην Ελλάδα και πριν περάσει πολύς καιρός οι Έλληνες αγοραστές επισκέφθηκαν το Τουρπάν. Οι Ευρωπαίοι εξέτασαν τα αμπελόφυλλα του Μπαράι και είδαν ότι πληρούν τις προδιαγραφές τους.
Σύμφωνα με τον Μπαράι, το ξηρό περιβάλλον είναι το καλύτερο για τα αμπελόφυλλα.

«Το Τουρπάν είναι διάσημο για το ξηρό του περιβάλλον και φυσικά για τις σταφίδες. Άρα τα αμπελόφυλλα εδώ έχουν καλή ποιότητα», είπε. Τα αμπελόφυλλα χρησιμοποιούνται συχνά στις κουζίνες πολλών χωρών, όπως της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, όπου παρασκευάζονται τα γνωστά ντολμαδάκια.

Ο Μπαράι έχει εμπορικές συναλλαγές με Έλληνες αγοραστές εδώ και έξι χρόνια και οι ποσότητες που πουλά ετησίως έχουν αυξηθεί από τους δύο τόνους στους 5.000 τόνους. Η τιμή αγοράς έχει επίσης αυξηθεί στα πέντε γιουάν (70 αμερικανικά σεντς) ανά κιλό από τα τρία γιουάν αρχικά.

Εκτός από τα δικά του αμπέλια, ο Μπαράι αγοράζει αμπελόφυλλα και από άλλους τοπικούς παραγωγούς. «Η τιμή των φύλλων είναι σχεδόν ίση με αυτή των σταφυλιών, άρα οι τοπικοί παραγωγοί δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό», δήλωσε ο Μπαράι.

Οι πολεμικές συγκρούσεις και οι πολιτικές αναταράξεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αμπελοπαραγωγή και έχουν πλήξει την αγορά αμπελόφυλλων σε περιοχές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, των οποίων η εξάρτηση από την Σιντζιάνγκ έχει αυξηθεί, δήλωσε ο Μπαράι προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την επιχείρησή του την επόμενη χρονιά.

«Θα ήθελα να χτίσω ένα εργοστάσιο που να παράγει ντολμαδάκια εδώ και μετά να τα εξάγω», δήλωσε ο Μπαράι. «Περισσότερη προστιθέμενη αξία σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος».

Αν κατάλαβα καλά 5.000 τόνοι Χ 1.000 κιλά ο τόνος = 5.000.000 Χ 0.70 cents είναι 3.500.000 εκατομμύρια…
Κατά τα άλλα πριν από 5 χρόνια επέστρεψαν στα χωριά 1,5 εκατ. νέοι άνθρωποι…


“Τροφή”: Πολύ απογοητεύομαι όταν διαβάζω ανάλογα άρθρα.. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω στοχεύσει την, θα μου επιτρέψετε, τεμπελιά μας στην οποία τώρα προστέθηκαν και η γραφειοκρατική αναλγησία και άλλα λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος… τολμήσει να επιχειρήσει κάτι.

Και βέβαια, οι χιλιάδες νέοι που έφυγαν από τα αστικά κέντρα, δεν πήγαν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, στα χωριά τους για να επενδύσουν στην γη τους η οτιδήποτε παρόμοιο, αλλά για να απαλλαχτούν από “περιττά έξοδα” και να ζήσουν στα πατρικά τους απαλλαγμένοι και χρηματοδοτούμενοι, ενίοτε..

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τις γενιές που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με
κύριο όνειρο και στόχο μια… θέση στο δημόσιο;

Φευ!! Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη, αλλά θα αφήσω τα άρθρα να αποτυπώσουν την πραγματικότητά μας, αυτήν που πάντα οι άλλοι φταίνε κι εμείς είμαστε τα αιώνια θύματα, γιατί δεν έχουμε τα κότσια να στηρίξουμε τίποτα, παρά μόνο περιμένουμε τους από μηχανής σωτήρες.

Τόση μιζέρια και κακομοιριά έχουμε στοιβάξει πάνω μας, αντί της υπευθυνότητας, της λεβεντιάς και της ανεξαρτησίας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου