Γιώργος Χερουβής
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ!
Ενοχλήθηκε ο κ. Βούτσης, ο "Πολιτικός Γίγας" της αυτοαποκαλούμενης "πρώτη φορά Αριστερά" , από την φράση του άρθρου 113 πού αφορούσε στον σκοπό της... Επιτροπής για τους εορτασμούς για το 1821 και αναφερόταν στην ..."ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους"..
ση της φράσης λέγοντας:
… "Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση όπου δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που για να υπάρξουν τα έθνη-κράτη δημιουργούνταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση”. Ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, “προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα"….
"Φυσικά" ο υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Γεραπετρίτης, την αφαίρεσε.
Βιωματική περί Ν. Βούτση αφήγηση:
Θυμάμαι την περίοδο που ήμουν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 2012, την παρουσία του κ. Βούτση σε μια " εκδήλωση" που διοργάνωσε το τμήμα “δικαιωμάτων” του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αίθουσα της Βουλής. Πήγα με τον αγαπημένο μου φίλο και σύντροφο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, τον Παύλο Τουμανίδη. Ήταν μέλος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Εισηγητές οι Τσιτσελίκης Kωσταντίνος και Μαυρομμάτης Γιώργος του ΚΕΜΟ*.
Παρόντες όλο το Εθνομηδενιστικό μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ , Σία Αναγνωστοπούλου, Σίσσυ Βωβού , Βασιλική Κατριβάνου , Ζαχαριάδης Αδάμος , κλπ, καθώς και οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ , (Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη).
"Συμπτωματικά " όλοι υπέρμαχοι του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα του 2004. Θυμάστε; Τότε που αν κέρδιζε το ΟΧΙ, θα καταστρεφόταν η Κύπρος και η Ελλάδα.
(Θυμίζω ότι υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν την περίοδο εκείνη ήταν μεταξύ άλλων,ο Γ. Παπανδρέου , ο Κ.Σημίτης, ο George Bush, ο Tony Blair, η Α. Διαμαντοπούλου, η Ντόρα, κλπ. ).
Θυμάμαι - δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ σε τόσο πυκνό χρόνο, να ακούω τον εισηγητή κ. Τσιτσελίκη , να χρησιμοποιεί πάνω από τριάντα φορές την φράση "Τουρκική Δημοκρατία της βόρειας Κύπρου" , όποτε αναφερόταν στο ψευδοκράτος . Θυμάμαι τις αναφορές στο “συμπαγές” Τουρκικό στοιχείο στη Θράκη, τις αναφορές διαφόρων από τους παρευρισκόμενους στις “αντιδραστικές” και “φαντασιακές” θεωρήσεις περί ύπαρξης Ελληνικού Έθνους κλπ, κλπ .
Αυτά μέσα σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την παρουσία του κ. Βούτση να νομιμοποιεί την όλη διαδικασία .
Παρών και ο Πρέσβης Γεώργιος Αϋφαντής **, διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε . Δεν θα ξεχάσω την ένταση της επίθεσης που δέχθηκε από όλο αυτό το μπλόκ, μηδέ του Ν. Βούτση εξαιρουμένου , όταν πήρε τον λόγο καταγγέλλοντας τους εισηγητές και την όλη διαδικασία. Δε θα ξεχάσω το μένος του Τσιτσελίκη και των Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ , εναντίον του.
Φεύγοντας με τον μακαρίτη τον Παύλο είχαμε την απορία πως ήταν δυνατόν ο Ν. Βούτσης , διά της παρουσίας του να νομιμοποιεί αυτήν την " παρασυναγωγή", να μην παίρνει θέση και αντιθέτως να “εγκαλεί στην τάξη” όποιον κατά την γνώμη του " παρεκτρέπετο" .
Ο χρόνος έδειξε ότι όλα εξηγούνται !
*Το ΚΕΜΟ είναι ΜΚΟ, ενδεικτικά κάποια μέλη : Βαλντέν Σωτήρης , Αλιβιζάτος Νίκος , Κοππά Μαριλένα ( Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ), Μαυρομμάτης Γιώργος, Ροζάκης Χρήστος, (ΥΠΕΞ του Σημίτη) , Χριστόπουλος Δημήτρης, Μηλιός Γιάννης, Τσιτσελίκης Kωσταντίνος, κ.α, κ.α. (https://www.kemo.gr/).
** Ο Γεώργιος Αϋφαντής αποπέμφθηκε από τη θέση του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα , εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχείρησε να προωθήσει το 2014 στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος την υποψηφιότητα της Ρομά , Σουλεϊμάν Σαμπιχά, η οποία θεωρήθηκε ότι διασπά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από "εθνικιστική" σκοπιά καθώς η ίδια διαχώριζε τους Ρομά της περιοχής από τους Τούρκους μουσουλμάνους. Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Γιώργος Αϋφαντής επέστρεψε στη διπλωματική του καριέρα και τοποθετήθηκε ως Πρέσβης της χώρας μας στην Τεχεράνη και αργότερα στο Ελσίνκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου