Άκρως ανησυχητικά τα νεώτερα στοιχεία για το προσφυγικό στην Ευρώπη. Σύμφωνα με νέα έκθεση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώθηκε αύξηση 10% στον αριθμό των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), δηλαδή η υπηρεσία της ΕΕ για το άσυλο, ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου έως το τέλος Ιουνίου, 305.000 μετανάστες υπέβαλαν αίτηση ασύλου Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση δέκα ποσοστιαιών μονάδων από την ίδια περίοδο το 2018, όπως αναφέρει η Die Welt.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός αιτήσεων ασύλου έφθασε στο μέγιστο το 2015 με 1.257.000. Κάθε χρόνο από τότε, ο αριθμός αιτήσεων ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειωνόταν σταθερά. Ωστόσο, κατά πως φαίνεται αυτό αλλάζει πλέον.
Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου σήμερα είναι σημαντικά υψηλότερος από εκείνον που καταγράφηκε πριν από δέκα χρόνια, το 2009, όταν η Eurostat κατέγραψε μόλις 196.000 αιτήσεις για ολόκληρο το έτος.
Αυτοί οι αριθμοί, ωστόσο, δεν παρέχουν μια πλήρη εικόνα του πόσοι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην ΕΕ, καθώς πολλοί μετανάστες δεν ασχολούνται καν με την αίτηση ασύλου. Περίπου οι μισοί μετανάστες που ισχυρίζονται ότι είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι ποτέ δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου. Πολλοί από αυτούς τους λεγόμενους «ανήλικους» είναι στην πραγματικότητα ενήλικοι, αποκάλυψαν πρόσφατες εκθέσεις.
Το ποσοστό των νόμιμων αιτούντων άσυλο είναι αρκετά χαμηλό. Στη Γερμανία, μόνο το 30 έως 50 % των αιτούντων άσυλο δικαιούται δικαιωματικά.
Όμως, παρά τη γερμανική κυβέρνηση που απορρίπτει τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, το κράτος εξακολουθεί να επιτρέπει σε τεράστιους αριθμούς ψεύτικων αιτούντων άσυλο να παραμείνουν στη χώρα. Με τα τωρινά δεδομένα, είναι σχεδόν αδύνατο για τη χώρα να απελάσει μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά και που λένε ότι αντιμετωπίζουν φυσικό κίνδυνο στις πατρίδες τους.
Εν ολίγοις, το σύστημα ασύλου της ΕΕ είναι απίστευτα εύκολο παιχνίδι για τους μετανάστες και όσους τους καθοδηγούν. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της Ευρώπης εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορές από τις αποδοχές τους, οι συνταξιούχοι πληρώνουν από τα οφέλη τους, και οι γονείς «πληρώνουν» με τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των θυγατέρων τους. Και, δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, το 2017, ανέφερε ότι περίπου 250.000 περίπου παράνομοι μετανάστες θα ήταν αδύνατο να απελαθούν. Ο Seehofer, από τότε που έγινε υπουργός Εσωτερικών το 2018, δεσμεύθηκε να κάνει περισσότερα για να επισπεύσει την απέλαση αποτυχημένων αιτούντων άσυλο και παράνομων μεταναστών.
Οι άκρως φιλομεταναστευτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Proactiva και η SOS Méditerranée έχουν ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους στη Μεσόγειο, κυρίως στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα οι ΜΚΟ συγκέντρωσαν εκατοντάδες μετανάστες και τώρα ψάχνουν να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη και μετά από αυτό θα επιστρέψουν και θα επαναλάβουν την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά.
Στο μεταξύ στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ οι μετανάστες λαμβάνουν δωρεάν στέγη, ένας άστεγος Βρετανός πεθαίνει κάθε 19 ώρες!!!!
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τουλάχιστον 235 άτομα που έχουν πληγεί από έλλειψη στέγης έχουν πεθάνει τους τελευταίους έξι μήνες, και κυμαίνονται από την ηλικία των 16 έως 104 ετών.
Τα στοιχεία από πέρυσι έδειξαν 449 θανάτους σε 12 μήνες – κατά μέσο όρο κάθε 20 ώρες – γεγονός που δείχνει ότι η συχνότητα που πεθαίνουν οι άστεγοι έχει αυξηθεί σημαντικά παρά την αυξημένη ευαισθητοποίηση επί του θέματος.
Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για τους αστέγους και οι βουλευτές ζήτησαν από τον Μπόρις Τζόνσον να αντιμετωπίσει την «τεράστια έλλειψη» προσιτής κοινωνικής στέγης σε ολόκληρη τη χώρα και να αυξήσει το επίδομα στέγασης, ώστε να καλυφθεί το πραγματικό κόστος της ενοικίασης,
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους αυξήθηκε κατά 165% τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου