Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 20, 2019

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Eνα θρεπτικό και υγιεινό σνακ



Μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας αποτελεί το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης


Οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι, ενώ παράλληλα, τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με γλυκόζη, το απαραίτητο «καύσιμο» που χρειάζεται για λειτουργήσει αποδοτικά και να ανταπεξέλθει στις πνευματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Επιπλέον, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης μας προσφέρει και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ενώ όταν παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να αποτελέσει και πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προσφέρουν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού.


Από την άλλη, η θρεπτική αξία του κουλουριού ενισχύεται και από την παρουσία σουσαμιού, το οποίο είναι πλούσιο σε απαραίτητα αμινοξέα, «καλά» λιπαρά, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα ευεργετικά συστατικά, που έχει φανεί ότι ασκούν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στην αγορά κυκλοφορούν πλέον και πολλές «παραλλαγές» του κλασικού κουλουριού Θεσσαλονίκης, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές, με προσθήκη υλικών, όπως τυρί ή σοκολάτα, που αυξάνουν σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο.

Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε το παραδοσιακό, λεπτό και τραγανό κουλούρι, αποφεύγοντας επιλογές που μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου