Σεπτεμβρίου 14, 2019

Από το ξενοδοχείο της «Λάμψης», στο σπίτι του Φρόντο: Μέρη που έγιναν διάσημα από ταινίες και πλέον αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα



Γνωρίζετε, την Πέτρα, την Νέα Ζηλανδία, το Φορκς, το Νόττινγκ Χιλ και την Σκόπελο; Ίσως, αποτελούν μέρη που έχετε ξανακούσει. Κάποτε, όμως, δεν ανήκαν στους τοπ προορισμούς, ούτε ήταν ευρέως γνωστά. Ποιές είναι, όμως, οι ταινίες που τα έκαναν διάσημα;



Μέρος: Πέτρα

Ταινία: Indiana Jones and the last Crusade

Ύστερα από 20 χρόνια, η ταινία αυτή συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Γυρίστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει εκπληκτικές τοποθεσίες, όπως το Grand Canal στην Βενετία, το Arches National Park στο Utah, περιοχές της Ισπανίας, της Αγγλίας αλλά και της Γερμανίας. Ωστόσο, μία σκηνή, που γυρίστηκε στην Πέτρα, έκλεψε την παράσταση.

Η πόλη αυτή είναι 2.000 ετών και αποτελεί Παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Έπειτα από την προβολή της, το μέρος προσέλκυσε πολλούς τουρίστες που θέλησαν να περπατήσουν και να ακολουθήσουν την πορεία που διένυσε και ο αγαπημένος τους ηθοποιός.



Μέρος: Νέα Ζηλανδία

Ταινία: Lord Of The Rings

Η Νέα Ζηλανδία έγινε μεγάλη τουριστική ατραξιόν μετά την τριλογία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Η ταινία προέβαλλε υπέροχα σημεία της χώρας, όπως το Otaki Gorge Road και το Harcourt Park, αξιοθαύμαστα και μεγάλα δάση και στημένες Hobbit Holes. Οι τελευταίες αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την δημιουργία ενός χωριού Hobbit, με το όνομα Hobbition. Εκεί, οι φαν των ταινιών, μπορούν να απολαύσουν ξεναγήσεις στις ακριβείς τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν οι σκηνές, ενώ παράλληλα να μαγευτούν από την ομορφιά της Νέας Ζηλανδίας.



Μέρος: Φορκς, Ουάσιγκτον

Ταινία: Twilight Series

Ποιός γνώριζε το Φορκς πριν γυριστούν εκεί οι ταινίες της σειράς Twilight; Ποιός έχει αναρωτηθεί αν όντως υπήρξε αυτή η πόλη ή μήπως αποτέλεσε απόρροια της φαντασίας του σκηνοθέτη; Πραγματικά, αυτή η πόλη υπάρχει στα αλήθεια και βρίσκεται Ουάσιγκτον. Εάν και οι ταινίες δεν γυρίστηκαν εκεί, παρόλα αυτά, το Φορκς προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και φανς που βρίσκουν ομοιότητες με την ταινία έρχονται για να θαυμάσουν και να αναπαραστήσουν στο μυαλό τους τις σκηνές. Το Φορκς, παραμένει ακόμα μικρό σε πληθυσμό, με 4.000 κατοίκους, αλλά κάθε χρόνο συρρέουν θιασώτες του Twilight.



Μέρος: Notting Hill, London

Ταινία: Notting Hill

Το χρωματιστό Notting Hill, αποτελεί μία εναλλακτική και πανέμορφη γειτονιά του Λονδίνου. Ωστόσο, δεν ήταν πάντα τόσο γνωστό. Ύστερα από τον έρωτα που έζησαν η Julia Roberts και ο Hugh Grand στην ταινία, το μέρος έγινε συνώνυμο της αγάπης. Έτσι, κάθε χρόνο, όσοι την λάτρεψαν, καταφτάνουν σε αυτήν την περιοχή, με σκοπό να επισκεφτούν το βιβλιοπωλείο που χάρισε αξέχαστες στιγμές.

Παράλληλα, η λήψη φωτογραφιών από τα κτίρια της περιοχής αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα. Άμα έχετε την τύχη να την επισκεφτείτε, θα δείτε πολλά καταστήματα να πουλάνε τουριστικά είδη και αναμνηστικά από την ταινία, όπως επίσης και πολλές διαφημιστικές αφίσες.



Μέρος: Σκόπελος, Ελλάδα

Ταινία: Mamma Mia!

Τα βασικά γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Σκόπελο, αν και υπάρχουν σκηνές και από το γειτονικό νησί την Σκιάθο. Η ταινία, αν και έλαβε και αρνητικές κριτικές, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Έκανε διάσημο το νησί της Σκοπέλου, με τις καταγάλανες και αμμώδεις παραλίες και την απαράμιλλη ομορφιά της. Σήμερα, πολλοί τουρίστες που την επισκέπτονται επιλέγουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που έμενε η Μέριλ Στριπ και να δουν τα μέρη, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές. Ακόμη, πολλοί επιλέγουν το νησί τόσο για να παντρευτούν, όσο και για μήνα του μέλιτος.

Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί σε διάφορα μέρη, με απότοκο την άμεση διασημότητά τους. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα μέρη που έγιναν εξίσου γνωστά με αυτόν τον τρόπο. Μερικά παραδείγματα αποτελούν: η Σαντορίνη, η Γιούτα, το Άνγκορ Βατ, η έρημος της Ναμίμπ και πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου