Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.
Υλικά
- 6-8 αβγά
- 3 μεγάλες ντομάτες,
- ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φέτα
- θρυμματισμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες.
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με σπάτουλα και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.
- Προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα.
Ο καγιανάς τρώγεται χλιαρός αλλά και κρύος, σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου