Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2019

Η Γη βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να φύγουμε στον Άρη, λέει αστρονόμος



Η Γη είναι σήμερα ο μόνος πλανήτης στον οποίο ζουν οι άνθρωποι. Αυτό δεν είναι καλό, επειδή απειλείται, μεταξύ άλλων, από τα κοσμικά φαινόμενα.


Αξίζει να σκεφτούμε τη διαφοροποίηση των κινδύνων και τη διαβίωση, για παράδειγμα, στον Άρη, είπε η Δρ Weronika Śliwa του Κέντρου Επιστήμης του Copernicus σε συνέντευξη με τον οργανισμό PAP.

Το 2019, ειδικά στις ΗΠΑ, εορτάστηκε η 50ή επέτειος της πρώτης επανδρωμένης προσγείωσης σε φεγγάρι. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε το επόμενο βήμα στον διαστημικό αγώνα της NASA και άλλων οργανισμών: αποικισμός του Άρη.

«Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην PAP η αστρονόμος του Πλανηταρίου του Κέντρου Επιστήμης του Κοπέρνικου στη Βαρσοβία, Δρ. Weronika Śliwa.

Κατά τη γνώμη της, είναι καιρός για την ανθρωπότητα να «διαφοροποιήσει τον κίνδυνο».


Δεν είναι καλό που οι άνθρωποι ζουν μόνο σε έναν πλανήτη. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι δεν είναι όλα τα αυγά για να τοποθετούν σε ένα ενιαίο καλάθι .


Ο πλανήτης μας απειλείται από πολλές διαστημικές καταστροφές και φαινόμενα που μπορεί να εμφανίζονται απροσδόκητα στην επιφάνεια του.


Θα ήταν καλύτερο αν η ανθρωπότητα άρχισε αργά να σκέφτεται να ζει σε άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος, και ίσως αργότερα, πέρα ​​από αυτό, υποστήριξε.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Άρης πρέπει να είναι η φυσική κατεύθυνση της επέκτασης για την ανθρωπότητα, επειδή αυτός ο πλανήτης είναι πολύ παρόμοιος με τη Γη.


Αν στείλουμε ανθρώπους εκεί, πρέπει να αναλάβουμε και τους κινδύνους. Πρώτον, η επιτυχία μιας τέτοιας αποστολής θα απέχει πολύ από το 100%. το πλήρωμα θα μπορούσε να πεθάνει.


Ο δεύτερος κίνδυνος είναι ένα τεράστιο κόστος. καθώς θα κοστίσει απλά πολύ περισσότερο από ό, τι θα ήθελε να θυσιάσει τώρα οποιαδήποτε κυβέρνηση, δήλωσε η αστρονόμος.

Εκτός από τους κινδύνους αυτούς, υπενθύμισε ότι οι μη επανδρωμένες αποστολές του Άρη ήταν γενικά επιτυχημένες.


Ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα σε μη επανδρωμένες αποστολές.

Μπορούν να υπάρξουν κατάλληλες αντιδράσεις για να συνεχιστεί η αποστολή. Παρά το γεγονός ότι απαιτεί ταυτόχρονα ειδικές εγκαταστάσεις, όπως η παροχή αέρα, οι μη επανδρωμένες αποστολές δεν απαιτούν.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τώρα όλα εξαρτώνται από την «πολιτική βούληση».


Όσον αφορά την εμπορική άποψη, αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε την κερδοφορία αυτού του τύπου αποστολής, αλλά, κατά κανόνα, οι ερευνητικές αποστολές που κάνουν κάτι για πρώτη φορά δεν είναι πρακτικά κερδοφόρες, δήλωσε ο Δρ. Śliwa.

Υπενθύμισε επίσης την εικόνα του διάσημου Αμερικανού εφευρέτη: Thomas Edison.


Όταν άρχισε να πειραματίζεται με τον ηλεκτρισμό, ένας φίλος τον πλησίασε και τον ρώτησε: Για τι είναι αυτό; Θα αξίζει ποτέ;


Εκείνος απάντησε: «Δεν έχω ιδέα για σήμερα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι σε λίγες δεκαετίες ναι.» Και έτσι συνέβη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου