Η Ρωσία καινοτομεί γι' άλλη μια φορά στον τομέα του Διαστήματος, αφού αναπτύσσει ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα ντόνατ το οποίο θα
σταλεί στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του ηλιακού συστήματος.
Ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα ντόνατ σκοπεύει να στείλει η Ρωσία ακόμα και στις πιο μακρινές γωνίες του ηλιακού μας συστήματος, με το όχημα να τροφοδοτείται απευθείας από τον Ήλιο.
Ως εκ τούτου, το διαστημόπλοιο θα ξεπεράσει ακόμα και τους γρηγορότερους ανιχνευτές, θα ρίξει φως στην προέλευση των κομητών και -φυσικά- θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε μελλοντικούς μακρινούς αποίκους.
Η πλάκα που καλύπτει το μεσαίο τμήμα του σκάφους σε μορφή ντόνατ είναι ένα ηλιακό πανί και η ουσία θα εξατμίζεται όσο πλησιάζει τον Ήλιο, λαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια χωρίς βαριές μηχανές και, έτσι, θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το νέφος Oort στο οποίο πιστεύεται ότι δημιουργούνται οι κομήτες.
Η καθηγήτρια Διαστημικής Μηχανικής, Όλγκα Σταρίνοβα, του Πανεπιστημίου της Σαμάρα ανέφερε:
«Η διάρκεια των πτήσεων προς άλλα αστέρια είναι γιγαντιαία. Ο διαστημικός καθετήρας υψηλής ταχύτητας Voyager 1 θα κάνει 300 χρόνια για να φτάσει στο σύννεφο Oort. Το πανί μας μπορεί να φτάσει σε 20-30 χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι εμείς ή η επόμενη γενιά θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε στοιχεία για την ύπαρξη σύννεφων που πιθανώς θα δημιουργήσουν όλους τους κομήτες και θα εξετάσουμε τι απομένει από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια».
Έτσι, οι ερευνητές θα μπορέσουν να επαληθεύσουν διάφορες θεωρίες της Φυσικής, αλλά και να «ζεστάνουν» με αυτόν τον καινοτόμο τρόπο τον πλανήτη Άρη, ο οποίος μακροπρόθεσμα ίσως και να δύναται να κατοικηθεί.
Τέλος, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει τις αποστάσεις ανάμεσα σε πλανήτες, άστρα και λοιπά ουράνια σώματα κοντά στη Γη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου