Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 27, 2019

Η ψευδής ομολογία του Σομαλού βαρυποινίτη στη Σάμο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...«Να εκτελέσει ανεξέλεγκτα ό,τι βρει μπροστά του όταν φτάσει η κατάλληλη ώρα», φέρεται να κατέθεσε Σομαλός εγκληματίας ύστερα από
ανάκρισή του στο νησί της Σάμου. Το απόσπασμα της παραπάνω κατάθεσης κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.


Κινδυνολογία
Διαβάσαμε το κείμενο στα: katohika.gr, αναλυτικά:



Η πρώτη εμφάνιση της υποτιθέμενης κατάθεσης – η οποία αποτελεί και πηγή του παραπάνω άρθρου- έγινε στη πλατφόρμα του Facebook από χρήστη της.

Η δημοσίευση δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο.

Τι ισχύει;

Επικοινωνήσαμε με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου και μας ανέφεραν ότι: «Η προέλευση αυτού του κειμένου που διαβάζετε δεν είναι διαπιστωμένη από εμάς. Στο νησί της Σάμου υπάρχει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, αν είχε σημειωθεί ένα τέτοιο περιστατικό να είστε σίγουροι πως θα το γνωρίζαμε. Δεν έχουμε καμία πληροφορία. Ορισμένες ειδήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου«.

Συμπέρασμα:

Με βάση τα παραπάνω, ο ισχυρισμός πως ένας Σομαλός εγκληματίας κατέθεσε τα δολοφονικά του σχέδια σε ανάκριση στη Σάμο, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου