Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2019

Jason Momoa: Η ανθρωπότητα είναι μια ασθένεια για τον πλανήτη



Ο Jason Momoa είναι ένας «πραγματικός» Aquaman, αφού πέρα από τον ρόλο που τον καθιέρωσε και εκτόξευσε την καριέρα του, ο ίδιος φαίνεται να έχει τις ίδιες δυνάμεις του χαρακτήρα που ενσάρκωσε και το το ψυχικό σθένος που χρειάζεται σε έναν ανθρώπινο ρόλο για να προσπαθήσει να προστατεύσει τους ωκεανούς και να σταματήσει την καταστροφή τους.


Ο αριθμός των ακτιβιστών για το κλίμα αυξάνεται καθημερινά και προστίθενται πολύ σημαντικά ονόματα στον κατάλογο αυτόν, όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio.

Ένας από αυτούς τους ακτιβιστές των ωκεανών είναι και ο Jason Momoa, ο οποίος είχε επίσης τη σειρά του στο βήμα του ΟΗΕ και έδωσε μια ισχυρή ομιλία όπου ενθάρρυνε να φροντίσουμε τους ωκεανούς και να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση αρμονίας με τον πλανήτη.

Ο ηθοποιός όχι μόνο κατηγόρησε τις μεγάλες εταιρείες και τους ηγέτες του κόσμου για την αδράνεια να σταματήσουν τη ρύπανση των θαλασσών, αλλά επιπλέον έκανε σαφές ότι το πρόβλημα είμαστε και όλοι εμείς.

Σύμφωνα με τον Momoa, η ανθρωπότητα «είναι μια ασθένεια που μολύνει τον πλανήτη μας». Στην ομιλία του των 6 λεπτών, ζήτησε από τους πολιτικούς και τις εταιρίες να σταματήσουν να επικεντρώνονται στα κέρδη και να αρχίσουν να σκέφτονται για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της Γης.


«Το εγώ μας, ο φόβος μας και η αμείλικτη προσπάθειά μας για κέρδος, μας έχουν καταστήσει το μόνο είδος που θέλει να εξαναγκάσει την έλλειψη αρμονίας με τη φυσική ισορροπία του κόσμου μας», δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αισθάνθηκε ντροπή για τους ηγέτες που δεν έχουν αποδεχθεί ακόμη τη Συμφωνία των Παρισίων.

Ο Jason Momoa, ο οποίος προέρχεται αρχικά από τη Χαβάη και ανατράφηκε στην Αϊόβα, εξήγησε ότι η προέλευσή του του επέτρεψε να έχει από ένα πόδι σε δύο διαφορετικούς κόσμους και να καταλάβει ότι τα προβλήματα κάποιων μπορούν γρήγορα να γίνουν πρόβλημα για όλους.


«Οι ωκεανοί βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε. «Όλα τα θαλάσσια οικοσυστήματα εξασθενούν με τη θέρμανση των θαλασσών και καθώς τα απόβλητα του κόσμου μας εκτοξεύονται στα ύδατά μας, αντιμετωπίζουμε την καταστροφική κρίση της πλαστικής ρύπανσης».

Εν κατακλείδι, μίλησε για τη σημασία της ενοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία αρμονίας μεταξύ ανθρώπων και φύσης.


Ειδικά «επειδή οι άνθρωποι χρειάζονται τη Γη για να επιβιώσουν, αλλά η Γη δεν μας χρειάζεται».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου