Υλικά (4 μερίδες)
- 500 γρ. ζυμαρικά από σιτάρι ολικής άλεσης ή χρωματιστές πένες
- 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 450 γρ. μοτσαρέλα
- 6 φυλλαράκια βασιλικού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζετε καλά. Τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύετε καλά με το μισό λάδι. Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν.
- Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτετε στα ζυμαρικά.
- Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε το μείγμα στη σαλατιέρα.
- Λίγο προτού σερβίρετε, κόβετε τη μοτσαρέλα σε κύβους επάνω σ' ένα ξύλο κοπής.
- Σκορπίζετε το τυρί στη σαλάτα και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου