Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 30, 2019

Σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα και μοτσαρέλα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Υλικά (4 μερίδες)

  • 500 γρ. ζυμαρικά από σιτάρι ολικής άλεσης ή χρωματιστές πένες
  • 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 450 γρ. μοτσαρέλα
  • 6 φυλλαράκια βασιλικού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο



Εκτέλεση 



  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  2.  Τα στραγγίζετε καλά. Τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύετε καλά με το μισό λάδι. Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν. 
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτετε στα ζυμαρικά.
  4.  Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε το μείγμα στη σαλατιέρα. 
  5. Λίγο προτού σερβίρετε, κόβετε τη μοτσαρέλα σε κύβους επάνω σ' ένα ξύλο κοπής.
  6.  Σκορπίζετε το τυρί στη σαλάτα και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου