Το τσίλι που καλλιεργεί στον κήπο του ένας Ουαλός σεφ, είναι, όπως αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα Mirror, η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Η «ανάσα του δράκου», όπως την «βάπτισε» ο Mike Smith, σεφ και κάτοικος της πόλης St Asaph στη βόρεια Ουαλία, καλλιεργείται για ιατρικούς λόγους, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό αφού τα έλαια που περιέχει είναι τόσο ισχυρά που μουδιάζουν το δέρμα.
Εκείνος καλλιεργεί στον κήπο του πιπεριές και λαχανικά τα τελευταία επτά χρόνια ενώ σχετικά με την καυτερή πιπεριά αναφέρει ότι την έχει δοκιμάσει με την άκρη της γλώσσας του κι όταν ένιωσε να καίγεται το στόμα του την έφτυσε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα. «Καθώς νιώθουμε το στόμα μας να καίει, οι αεραγωγοί κλείνουν κι έχουμε την αίσθηση ότι μας κόβεται η αναπνοή», αναφέρει περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου