Η ανάδειξη της παραλίας του Κόκκινου Νερού ως πιο δημοφιλή της Ελλάδας και της Μεσογείου, από το το tripinview, τον πρώτο οπτικό ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο ο οποίος επιτρέπει να δούμε την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, έρχεται να δικαιώσει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικοί φορείς και οι ιδιώτες να κάνουν γνωστό ακόμη περισσότερο τις ομορφιές της περιοχής.
Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι Μπενίτσες στην Κέρκυρα, το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα και η παραλία Κόκκινο Νερό στη Λάρισα είναι οι καλύτερες ελληνικές αμμουδιές που μπορείτε να προτιμήσετε για τις διακοπές σας.
Το Κόκκινο Νερό Λάρισας αποτελεί επέκταση του ορεινού χωριού Καρίτσα και είναι ένας παραλιακός οικισμός χτισμένος κυριολεκτικά μέσα στις ρεματιές και τα πλατάνια. Βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και 70 χλμ. από τη Λάρισα.
Το όνομα του χωριού οφείλεται στην Ιαματική πηγή με κόκκινο νερό που αναβλύζει στην περιοχή. Το ανθρακούχο νερό οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα και θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αναβλύζει σε σταθερή θερμοκρασία 17°C, θεωρείται ιαματικό, πίνεται μόνον επιτόπου και δεν εμφιαλώνεται.
Το Κόκκινο Νερό είναι από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής σύμφωνα με ευρήματα από ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Επειδή ο οικισμός διασχίζεται από δυο ρεματιές και είναι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος διατηρείται αρκετά χαμηλά ακόμα και σε περιόδους καύσωνα. Με το Αιγαίο μπρος τα πόδια του και τον Κίσσαβο στην πλάτη του, το Κόκκινο Νερό αποτελεί πραγματικά ένα ξεχωριστό συνδυασμό βουνού με θάλασσα.
Η παραλία Κόκκινο Νερό αποτελείται από δύο επιμέρους ακτές.
Στη βόρεια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλα μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου και στην αντίθετη πλευρά μια παραλία με αμμουδιά μήκους 1 χλμ. Όμως και τα συμπλέγματα βράχων με τις βραχοσπηλιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο. Λίγο πιο πάνω από το Κόκκινο Νερό βρίσκεται το περίφημο Φαράγγι Καλυψώς με τους τρεις καταρράκτες και το δάσος με τις πανύψηλες οξιές, όπου διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.
Ο πρώτος που ανέφερε τις ιδιότητες της ποσιθεραπείας των τρεχούμενων νερών της περιοχής, ήταν ο Λατίνος ιστορικός Πλιόνιος ο οποίος είπε ότι «εάν κάποιος ρίξει στο σιντριβάνι των Ευρυμενών ένα χρυσό κόσμημα αυτό θα μετατραπεί σε πέτρα…».
Το νερό του σιντριβανιού θα πρέπει να ήταν το σημερινό μεταλλικό Κόκκινο Νερό και γι αυτό το λόγο υπάρχει πιθανότητα στο Κόκκινο Νερό να βρισκόταν η αρχαία πόλη Ευρυμένες.
«Το νερό είναι πολύ καλό για τις στομαχικές διαταραχές. Πήγαιναν επίσης πολλά άτομα προληπτικά και για την αντιμετώπιση της φυματίωσης. Όλα αυτά είναι γνωστά και καθιστούν το Κόκκινο Νερό αγαπημένο προορισμό για χιλιάδες τουρίστες, τελευταία και από το εξωτερικό και σε αυτό βοήθησαν οι επαγγελματίες με την συμμετοχή τους σε εκθέσεις του εξωτερικού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αγιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου