Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού #4 | foodaholics. Η πιο αγαπημένη σας τυρόπιτα με
διαφορά σε μία ακόμη διαφορετική και εξίσου γευστική εκτέλεση. Καλή όρεξη!
Συστατικά
800 γρ αλεύρι
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
300 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
30 ml λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα αυγά, περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε σπασμένη Φέτα και τυλίγουμε σε ρολό. Αφαιρούμε τις άκρες και τις ανοίγουμε σε φύλλο. Βάζουμε Φέτα και τυλίγουμε σε μπαλάκι.
Τοποθετούμε το ρολό κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών. Βάζουμε το μπαλάκι στην μέση και κόβουμε όπως σας δείχνουμε. Αλείφουμε κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σπόρους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικές την εκτέλεση της συνταγής στο ελληνικό βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Foodaholics:
διαφορά σε μία ακόμη διαφορετική και εξίσου γευστική εκτέλεση. Καλή όρεξη!
Συστατικά
800 γρ αλεύρι
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
300 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
30 ml λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα αυγά, περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε σπασμένη Φέτα και τυλίγουμε σε ρολό. Αφαιρούμε τις άκρες και τις ανοίγουμε σε φύλλο. Βάζουμε Φέτα και τυλίγουμε σε μπαλάκι.
Τοποθετούμε το ρολό κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών. Βάζουμε το μπαλάκι στην μέση και κόβουμε όπως σας δείχνουμε. Αλείφουμε κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σπόρους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικές την εκτέλεση της συνταγής στο ελληνικό βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Foodaholics:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου