Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 27, 2020

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Υλικά
1 κιλό ακτινίδια ώριμα
800γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ
2 κλαράκια αμπαρόριζα
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε χονδρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από ακτινίδια εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο, προσθέτουμε την αμπαρόριζα και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια και να δέσει η μαρμελάδα. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου