Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 13, 2020

Η ωραιότερη σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να φτιάχνει κανείς γλυκά με τα χεράκια του; Μια συνταγή
που σίγουρα θα εκτιμήσετε πολύ. Η ωραιότερη σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι. Αλείψτε την πάνω στο φρέσκο ψωμάκι σας και απολαύστε το καλύτερο πρωινό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 λίτ. νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι αφού τα πλύνουμε πολύ καλά, σε όγδοα και αφαιρούμε με το ψαλίδι τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια.

Αυτά που αφαιρέσαμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάζουμε με ένα μέρος του νερού.

Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κομμάτια των φρούτων με το μαχαίρι ή το ψαλίδι.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν 24 ώρες.


Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε μέσα το νερό των κουκουτσιών και δένουμε τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι.

Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα πορτοκάλια.

Σιγοβράζουμε τα φρούτα 40 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε, να διαλυθεί.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει στον πάτο.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τον αφρό και το σακουλάκι με τα κουκούτσια.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, για να διαμοιραστούν τα κομματάκια παντού.

Τέλος, τη βάζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα τα οποία κλείνουμε, όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς.

Τη φυλάμε στο ψυγείο όπου και διατηρείται για ένα χρόνο.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Μπορούμε να προσθέσουμε όσο ζάχαρη θέλουμε, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την μαρμελάδα.
Διαλέγουμε φρούτα ακέρωτα με χοντρή φλούδα. Τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για μαρμελάδες από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου