Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 28, 2020

Βυζαντινούς ύμνους θα παίζουν τα κομμωτήρια προκειμένου να ικανοποιηθεί η Εκκλησία

Στην υποχρεωτική αναμετάδοση βυζαντινής μουσικής στα κομμωτήρια σαν συμβιβαστική
λύση μετά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την καθυστέρηση του ανοίγματος των ναών φέρεται να στρέφεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μαξίμου αναμένεται να αναγγείλει την υποχρεωτική μετάδοση εκκλησιαστικών ύμνων και της Θείας Λειτουργίας στα κομμωτήρια, καθώς πολλοί μητροπολίτες αντιδρούν στην έναρξη λειτουργίας των εκκλησιών σε δεύτερο χρόνο, μετά τα κομμωτήρια.
Οι πρώτες αντιδράσεις προέκυψαν μετά την πρόσφατη αυτοκινούμενη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, με την Εκκλησία να ζητάει μετά την Πρωτοψάλτη να επιτραπούν και οι δικοί της ψάλτες.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα κομμωτήρια της χώρας θα παίζουν εκκλησιαστικούς ύμνους ώστε οι ηλικιωμένες πελάτισσες να μπορούν να απολαμβάνουν την κατάνυξη της Θείας Λειτουργίας την ώρα που φτιάχνουν το μαλλί-κράνος που τόσο αγαπούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του κορωνοϊού το τελευταίο δίμηνο έχουν συχνά προκαλέσει τις αντιδράσεις μερίδας της ιεραρχίας, με αποκορύφωμα την εξάρθρωση κυκλώματος ιερέων λίγο πριν το Πάσχα που μετακινούσε εκκλησίες γεμάτες ηλικιωμένους για να μην εντοπίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου