Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 30, 2020

Ρυζόγαλο της μαμάς με βελούδινη κρέμα

Μία λαχταριστή, εύκολη και δροσερή συνταγή της Μίτσας με πολύ αγάπη από εμάς για εσάς.

 Είναι και η κατάλληλη εποχή έτσι? Μετά από έναν ωραίο περίπατο μία γλυκιά γεύση για να μας τονώσει. Καλή σας όρεξη! :)

Συστατικά

2 λίτρα γάλα
 400 ml νερό
 170 γρ ρύζι
 250 γρ ζάχαρη
 125 γρ νισεστέ
 3 βανίλιες
Λίγο αλάτι

Οδηγίες


  1. Βάζουμε το ρύζι στο νερό και δουλεύουμε με το χέρι να σπάσει.
  2. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι μέχρι που το ρύζι να μαλακώσει.
  3. Διαλύουμε το νισεστέ σε περίπου 600 ml κρύο γάλα.
  4. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5. Όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ελαφριά κρέμα.
  6. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  7. Τοποθετούμε το ρυζόγαλο σε ένα σκεύος ή πολλά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  8. Σερβίρουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου