Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι | foodaholics. Η ιδανική εναλλακτική
για να αποφύγουμε το φετινό ψήσιμο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Είναι εξαιρετικά γευστικό πιάτο και άκρως Πασχαλινό. Καλή σας όρεξη!! :)
για να αποφύγουμε το φετινό ψήσιμο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Είναι εξαιρετικά γευστικό πιάτο και άκρως Πασχαλινό. Καλή σας όρεξη!! :)
- 2 κιλά αρνάκι
- 1 κιλό πατάτες
- 3-4 καρότα
- 500 ml νερό
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη-Θυμάρι
- Δενδρολίβανο
Οδηγίες
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα μας.
- Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο, τα 100 ml λευκό κρασί, την μουστάρδα, τον χυμό από 1/2 λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
- Βουτάμε στην μαρινάδα τις πατάτες (baby ή κομμένες κυδωνάτες) και τις απλώνουμε στην γάστρα.
- Περνάμε από την μαρινάδα και τα χοντροκομμένα καρότα και τα βάζουμε στην γάστρα.
- Τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο, το αρνάκι μας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
- Περιχύνουμε την μαρινάδα, σκεπάζουμε με τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2.30-3 ώρες και 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).
- Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου