Μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις γιατί δεν έχει πολλά λιπαρά, παρά μόνο λίγη ζάχαρη.
Διαβάστε τη συνταγή για τη μηλόπιτα διαίτης:
Εκτέλεση συνταγής:
1. Αρχικά βράζουμε 1 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, το πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες και την φλούδα του αφού το έχουμε ξύσει πιο πριν, έχοντας κρατήσει το ξύσμα για μετέπειτα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει.
2. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια σε ενα μπολ και τα περιλούζουμε με το χυμο λεμονιού.
3. Χτυπάμε σε ενα αλλο μπολ το τσαι με τη ζάχαρη και τα αυγα.
4. Προσθέτουμε μεσα τη φαρίνα, τη κανελα και το ξύσμα ανακατευοντας καλα μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλός.
5. Στη συνεχεια, βαζουμε τα μηλα μεσα στο χυλο και ανακατευουμε.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 28cm και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. (Καθε φουρνος βεβαια εχει αλλη ισχυ οποτε καλο ειναι να δοκιμασουμε στα 40 λεπτα με μια οδοντογλυφιδα).
Διαβάστε τη συνταγή για τη μηλόπιτα διαίτης:
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 πορτοκάλι ξυσμένο κομμενο σε ροδέλες
- φλουδα του πορτοκαλιού
- 4 μήλα γκόλντεν σε κυβάκια
- 400 γρ.κόκκινη φαρίνα
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι απο το τσάι
- 4 αυγά
- κανέλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- χυμο μισού λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής:
1. Αρχικά βράζουμε 1 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, το πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες και την φλούδα του αφού το έχουμε ξύσει πιο πριν, έχοντας κρατήσει το ξύσμα για μετέπειτα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει.
2. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια σε ενα μπολ και τα περιλούζουμε με το χυμο λεμονιού.
3. Χτυπάμε σε ενα αλλο μπολ το τσαι με τη ζάχαρη και τα αυγα.
4. Προσθέτουμε μεσα τη φαρίνα, τη κανελα και το ξύσμα ανακατευοντας καλα μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλός.
5. Στη συνεχεια, βαζουμε τα μηλα μεσα στο χυλο και ανακατευουμε.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 28cm και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. (Καθε φουρνος βεβαια εχει αλλη ισχυ οποτε καλο ειναι να δοκιμασουμε στα 40 λεπτα με μια οδοντογλυφιδα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου