Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 30, 2020

Ανεξήγητο φλεγμονώδες σύνδρομο, παρόμοιο με τη νόσο Kawasaki....

.....μπορεί να συσχετιστεί με το COVID-19 και να προκαλέσει θανατηφόρα υπερβολική αντίδραση στο νεανικό ανοσοποιητικό σύστημα

Αγγλία, αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο από την επείγουσα ειδοποίηση του Εθνικού συστήματος της Αγγλίας (NHS) που συνδέει ένα θανατηφόρο φλεγμονώδες σύνδρομο -που ήδη εμφανίστηκε σε 20 παιδιά που νοσηλεύονται- με τον κορονοϊό (την ασθένεια COVID-19)
Επιστήμονες από το Ίδρυμα Kawasaki Disease και γιατροί της Great Ormond Street, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για μια τέτοια προειδοποίηση. Το σύνδρομο παρομοιάζεται με τη νόσο Kawasaki, η οποία μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα υπερβολική αντίδραση στο νεανικό ανοσοποιητικό σύστημα
Ο Lewis Greig, 13 ετών, από το Aberdeen, βρίσκεται στο ICU στο Glasgow's Royal Hospital for Children, από την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να έχει COVID-19 επειδή δεν είχε ξηρό βήχα, αλλά αργότερα βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα.
Ο Lewis τέθηκε σε αναπνευστήρα αφού εμφάνισε αιματηρά μάτια, εξανθήματα σαν ιλαρά και εμετό.
Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει τη νέα ασθένεια, οι γιατροί προειδοποιούνται να προσέχουν συμπτώματα όπως αυτά.
το NHS θεώρησε σωστό, να στείλει την προειδοποίησή του χωρίς να συγκεντρώσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη μυστηριώδη φλεγμονώδη νόσο, που συνδέεται με το COVID-19.
Η κατάσταση είναι μια μορφή συνδρόμου τοξικού σοκ που προκαλεί στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, να προσβάλει τα δικά του όργανα
Η μητέρα του Lewis, Karen Simpson, είπε ότι ο έφηβος υπέφερε από έμετο, εξανθήματα και κόκκινα πρησμένα μάτια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Aberdeen, πριν μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Γλασκώβη, όπου έδειξε θετικό αποτέλεσμα, για κοροναϊό.
Ο Lewis βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση και δείχνει σημάδια βελτίωσης, αν και η οικογένειά του πρέπει να φορά προστατευτικό εξοπλισμό κατά την επίσκεψή του.
Η μητέρα του Karen Simpson μίλησε για τη δοκιμασία του Lewis για να προειδοποιήσει τους γονείς ότι τα παιδιά με COVID-19 μπορούν να παρουσιάσουν διαφορετικά συμπτώματα, από αυτά που παρουσιάζουν οι ενήλικες.



Η κ. Simpson, μένει σήμερα σε ένα ξενοδοχείο της Γλασκόβης για να είναι κοντά στον γιο της, μαζί με τον πατέρα του Lewis, Wayne, 47 ετών.
Περίπου 20 νέοι αναφέρθηκε ότι έχουν πληγεί από τη μυστηριώδη ασθένεια μέχρι στιγμής, οι μισοί από αυτούς έχουν δοκιμαστεί θετικοί για το COVID-19 και τουλάχιστον 12 βρίσκονται σε εντατική θεραπεία.

ΤΟΞΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΟΚ
Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη βακτηριακή λοίμωξη - αλλά μπορεί να διαγνωστεί εσφαλμένα επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με άλλες ασθένειες και επειδή είναι τόσο σπάνιο.

Εμφανίζεται όταν συνήθως ακίνδυνα βακτήρια σταφυλόκοκκου aureus ή στρεπτόκοκκου, τα οποία ζουν στο δέρμα, εισβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνουν επικίνδυνες τοξίνες.

Το TSS έχει ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ πέντε και 15 τοις εκατό. Και επανεμφανίζεται σε 30 έως 40 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Η χρήση ταμπόν είναι ένας ιδιαίτερος παράγοντας κινδύνου για το TSS, σύμφωνα με το NHS.

=======================
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Dailymail (MailOnline) η Gemma Brown, 38 ετών, είπε πώς ο δίχρονος γιος της Bertie μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ένα επικίνδυνο φλεγμονώδες σύνδρομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με το COVID-19.
Το αγόρι διαγνώστηκε με τη σπάνια ασθένεια Kawasaki αλλά δεν δοκιμάστηκε για το COVID-19.
==================

Η νόσος Kawasaki είναι μια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Υπάρχουν περίπου οκτώ περιπτώσεις για κάθε 100.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι θανατηφόρο στο 3% των περιπτώσεων που δεν υποβάλλονται σε θεραπεία.
Οι νέες περιπτώσεις που σχετίζονται με το COVID-19 συμβαίνουν όταν κάποιο άτομο παρουσιάσει τη νόσο Kawasaki, μολυνθεί με τον ιό και προκληθούν επιπλοκές, ανέφερε η πηγή στην εφημερίδα.

Τα παιδιά δεν πιστεύεται ότι επηρεάζονται ιδιαίτερα άσχημα από το COVID-19 - πολύ λίγοι νέοι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας τον Δεκέμβριο.
πηγή 29-4-20
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8266481/Boy-13-fighting-life-ventilator-testing-positive-coronavirus.html?ito=push-notification&ci=14000&si=451208

More British families tell how their children have suffered tell-tale symptoms of 'inflammatory syndrome' linked to COVID-19 as officials investigate mysterious spike in number of youngsters being admitted to intensive care with serious condition
πηγή
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8268809/More-families-come-forward-children-suffer-inflammatory-disease-linked-coronavirus.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR0I5gkDR1fOypbcCHb_QROAw4_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου