Υλικά (4-6 μερίδες)
3-4 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε μικρά
κομμάτια
3 κλαριά φρέσκο δεντρολίβανο
1 κύβος ζωμός βοδινού λιωμένος
1/3 φλιτζ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επί πλέον για το τραπέζι
500 γρ σπαγγέτι ή φετουτσίνια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου με τη λαβή ενός μαχαιριού και πετάμε τη χαλαρωμένη φλούδα. Βάζουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το δεντρολίβανο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό, περνώντας την από ένα λεπτό κόσκινο και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε αμέσως έχοντας επί πλέον τυρί στο πλάι.
3-4 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε μικρά
κομμάτια
3 κλαριά φρέσκο δεντρολίβανο
1 κύβος ζωμός βοδινού λιωμένος
1/3 φλιτζ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επί πλέον για το τραπέζι
500 γρ σπαγγέτι ή φετουτσίνια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου με τη λαβή ενός μαχαιριού και πετάμε τη χαλαρωμένη φλούδα. Βάζουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το δεντρολίβανο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό, περνώντας την από ένα λεπτό κόσκινο και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε αμέσως έχοντας επί πλέον τυρί στο πλάι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου