Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτή η σαλάτα με φράουλες θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά
100 γρ φρέσκες φράουλες
3 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ φράουλες
200 γρ βρασμένα παντζάρια
100 γρ τρυφερά φύλλα από παντζάρια
100 γρ κατσικίσιο τυρί chevre
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες και τα παντζάρια σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Για την βινεγκρέτ προσθέτουμε 100 γρ από τις καθαρισμένες φράουλες σε ένα μούλτι, μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά καλά μαζί.
Περιχύνουμε τις φράουλες και τα παντζάρια με λίγη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τα φύλλα του παντζαριού επιπλέον λίγη βινεγκρέτ.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 2 λεπτά το κατσικίσιο τυρί σε κάθε του πλευρά.
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τις φράουλες με τα παντζάρια, από πάνω τα φύλλα τους και στο τέλος το κατσικίσιο τυρί με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Υλικά
100 γρ φρέσκες φράουλες
3 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ φράουλες
200 γρ βρασμένα παντζάρια
100 γρ τρυφερά φύλλα από παντζάρια
100 γρ κατσικίσιο τυρί chevre
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες και τα παντζάρια σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Για την βινεγκρέτ προσθέτουμε 100 γρ από τις καθαρισμένες φράουλες σε ένα μούλτι, μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά καλά μαζί.
Περιχύνουμε τις φράουλες και τα παντζάρια με λίγη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τα φύλλα του παντζαριού επιπλέον λίγη βινεγκρέτ.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 2 λεπτά το κατσικίσιο τυρί σε κάθε του πλευρά.
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τις φράουλες με τα παντζάρια, από πάνω τα φύλλα τους και στο τέλος το κατσικίσιο τυρί με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου