Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2020

Όλα τα είχε το 2020, βρήκαμε και καρχαρίες που περπατούν - Και έξω από το νερό

Μέχρι και ανακάλυψη καρχαριών που περπατούν και εθεάθησαν και έξω από το νερό,
έχει το τρέχον έτος. Άγνωστο τι άλλο θα συμβεί στην ανθρωπότητα μέχρι να φύγει το 2020.
Κάνε like στην σελίδα του kataggeilte.blog στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!  


Το 2020 θα μείνει, αδιαμφισβήτητα, στην παγκόσμια ιστορία, για την πανδημία κορονοϊού, που νέκρωσε για αρκετές εβδομάδες όλο τον πλανήτη, ωστόσο οι λάτρεις της θαλάσσιας ζωής θα έχουν να θυμούνται και την ανακάλυψη κάποιων νέων ειδών καρχαρία, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα πτερύγιά τους για να περπατούν.

Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στο περιοδικό Marine and Freshwater Research και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα εν λόγω είδη εντοπίστηκαν στα ρηχά τροπικά νερά του Μαλαϊκού αρχιπελάγους, που βρίσκεται μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας της Ινδοκίνας και την Αυστραλία. Έχουν έντονα χρώματα και μήκος περίπου ένα μέτρο. Αν και μπορούν να κολυμπήσουν, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα θωρακικά πτερύγιά τους μπροστά και τα πυελικά πτερύγια στο πίσω μέρος για να κινηθούν στον πυθμένα. Παρατηρήθηκαν, επίσης, πάνω στους κοραλλιογενείς υφάλους, έξω από το νερό, κατά την άμπωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου