Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 09, 2022

7 πληθωρικά σάντουιτς από όλον τον κόσμο!



Αν στο άκουσμα της λέξης σάντουιτς σκέφτεστε ψωμί, τυρί και ζαμπόν ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Λαχταριστές και χορταστικές επιλογές σάντουιτς ανά τον κόσμο έρχονται στο πιάτο και κερδίζουν τις εντυπώσεις… Ευφάνταστα υλικά που προκαλούν γευστικές… αναταράξεις στον ουρανίσκο και αλλάζουν εν πολλοίς την κλασική έννοια του όρου σάντουιτς που όλοι γνωρίζουμε…

Francesinha




Προέρχεται από το Πόρτο της Πορτογαλίας και αποτελείται από δύο φέτες ψωμί, χοιρομέρι, 2 είδη λουκάνικου, μπριζόλα ή ψητό κρέας. Όλη αυτή η σύνθεση «σκεπάζεται» με λιωμένο τυρί και μια ζεστή, πηχτή σάλτσα με βάση την μπίρα.

Chivito


Ένα από τα εθνικά πιάτα της Ουρουγουάης, ξεκινά με φιλέ μινιόν, στο οποίο βάζουν σαν τόπινγκ μοτζαρέλα, ντομάτες, μαγιονέζα, ελιές, μπέικον, χοιρινό, αβγά και αναλόγως την περίσταση προσθέτουν παντζάρι, τηγανητές κόκκινες πιπεριές, φέτες αγγουριού ή αρακά. Σερβίρεται σε τραγανό ψωμάκι.

Bauru


Το bauru προέρχεται από τη Βραζιλία και φτιάχνεται με γαλλικό ψωμάκι, το οποίο «σκάβουν» στο εσωτερικό του για να προσθέσουν πλούσιο και λαχταριστό λιωμένο τυρί, συνήθως μοτσαρέλα. Στη συνέχεια έρχονται οι φέτες ψητού μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος, η ντομάτα και το αγγουράκι τουρσί και το αποτέλεσμα αποθεώνεται.

Cemita


Το cemita είναι ένα μεξικάνικο σάντουιτς από την Puebla, το οποίο σερβίρεται παραδοσιακά σε ένα τύπου brioche ψωμάκι με σουσάμι και περιλαμβάνει κρέας διαφόρων ειδώ, μαλακό άσπρο τυρί, αβοκάντο, κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα τσίλι.

Gerber




Δημοφιλές στο St. Louis, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, αλλά και στα περίχωρα, το gerber είναι ένα ανοιχτό σάντουιτς, που φτιάχνεται με γαλλικό ή ιταλικό ψωμί, στο οποίο βάζουν βούτυρο με σκόρδο, χοιρινό, τυρί προβολόνε, πάπρικα και το ψήνουν.

Lampredotto


Το σάντουιτς αυτό έρχεται από την Φλωρεντία και έχει… τριπλή απόλαυση, αφού ξεκινά με το… τέταρτο στομάχι της αγελάδας, το οποίο σιγομαγειρεύεται με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο, μέχρι η υφή του να γίνει τρυφερή. Έπειτα τοποθετείται σε τραγανό ψωμάκι, το οποίο έχει βουτηχτεί στο ζωμό, και ολοκληρώνεται με μια πράσινη σάλτσα μαϊντανού και με μια καυτερή σάλτσα τσίλι.

Mitraillette


Ένα από τα πιο δημοφιλή σάντουιτς του Βελγίου, παρασκευάζεται με μπαγκέτα, στη γέμιση της οποίας προσθέτουν τηγανητό κρέας (μπριζόλα, μπιφτέκι ή λουκάνικο), τηγανητές πατάτες και διάφορες σάλτσες, συμπεριλαμβανομένης της κέτσαπ, της μαγιονέζας, της σάλτσας σκόρδου ή της μπεαρνέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου