Αυτό και αν είναι καλοκαιρινό και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο. Ειλικρινά σας το προτείνουμε
ακόμη και σήμερα να το φτιάξετε αν έχετε τα υλικά. Είναι απλά θεσπέσιο.
Συστατικά
6 μπούτια κοτόπουλο
4-5 πατάτες
3-4 καρότα
4 ντομάτες
3 πιπεριές
1 κρεμμύδι
Πράσινες ελιές
Ελαιόλαδο
Ρίγανη-Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Θυμάρι-Κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml νερό
Οδηγίες
ακόμη και σήμερα να το φτιάξετε αν έχετε τα υλικά. Είναι απλά θεσπέσιο.
Συστατικά
6 μπούτια κοτόπουλο
4-5 πατάτες
3-4 καρότα
4 ντομάτες
3 πιπεριές
1 κρεμμύδι
Πράσινες ελιές
Ελαιόλαδο
Ρίγανη-Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Θυμάρι-Κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml νερό
Οδηγίες
- Στα μπουτάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, πάπρικα. θυμάρι, κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, τα κομμένα καρότα, τις ντομάτες που τις κόψαμε σε χοντρές φέτες, το χοντροκομμένο κρεμμύδι,
- τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελιές, λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Πάνω από το ταψί βάζουμε μία σχάρα και τοποθετούμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το νερό στα λαχανικά μας και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να γίνει το κοτόπουλο μας.
- Πριν σερβίρουμε αλείφουμε τα μποτάκια με ζουμί από τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου