Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 28, 2020

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά

Αυτό και αν είναι καλοκαιρινό και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο. Ειλικρινά σας το προτείνουμε
ακόμη και σήμερα να το φτιάξετε αν έχετε τα υλικά. Είναι απλά θεσπέσιο.

Συστατικά

6 μπούτια κοτόπουλο
 4-5 πατάτες
 3-4 καρότα
 4 ντομάτες
 3 πιπεριές
 1 κρεμμύδι
 Πράσινες ελιές
 Ελαιόλαδο
 Ρίγανη-Πάπρικα
 Αλάτι-Πιπέρι
 Θυμάρι-Κύμινο
 Χυμό από 1 λεμόνι
 2 σκελίδες σκόρδο
 150 ml νερό

Οδηγίες


  1. Στα μπουτάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, πάπρικα. θυμάρι, κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, τα κομμένα καρότα, τις ντομάτες που τις κόψαμε σε χοντρές φέτες, το χοντροκομμένο κρεμμύδι,
  4. τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελιές, λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Πάνω από το ταψί βάζουμε μία σχάρα και τοποθετούμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο.
  6. Ρίχνουμε το νερό στα λαχανικά μας και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να γίνει το κοτόπουλο μας.
  8. Πριν σερβίρουμε αλείφουμε τα μποτάκια με ζουμί από τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου