Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 22, 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή, 20 Ιουλίου 2020
Αξιότιμοι κύριοι,

Είχαμε την ελπίδα και παράλληλα την απαίτηση μετά την παρέλευση τόσων ημερών να μας πληροφορήσει με κάποιο τρόπο η κυβερνητική πλευρά γιατί για πολλοστή φορά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για το θέμα της επένδυσης που αφορά το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε .
Να θυμίσουμε ότι οι...

δεσμεύσεις αυτές άρχισαν στις 06 Σεπτεμβρίου του 2019 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού ανάπτυξης στο εργοστάσιο της Κομοτηνής και έχουν επαναληφθεί πολλές φορές, ακόμη και διά στόματος πρωθυπουργού (παρουσία όλων σας) στις 24 Φεβρουαρίου του 2020. Οι πιο πρόσφατες είναι 1 Ιουλίου 2020 στην ελληνική βουλή στον κ. Τάκη Χαρίτου όπου δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και στο όνομα του πρωθυπουργού και ακόμη πιο πρόσφατα στη συνάντηση με τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 6 Ιουλίου 2020 όπου αναφέρθηκε ότι οι επενδυτές έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και υπολείπονται μόνο οι κυβερνητικές δεσμεύσεις οι οποίες θα τακτοποιούνταν άμεσα.

Και οι δύο βουλευτές του τόνισαν την ανάγκη το θέμα να λήξει μέσα σε αυτή τη δικαστική χρονιά και ότι η κατάσταση δεν μπορεί να πάει το φθινόπωρο.
Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πρώτον δεν υπάρχουν για την ώρα εμπράγματες κυβερνητικές εγγυήσεις ότι το φθινόπωρο θα λήξει το θέμα και δεν θα σέρνεται ,όπως συμβαίνει εδώ και καιρό χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία και δεύτερον εδώ και πολύ καιρό η επένδυση είναι ζωντανή από την αυτοθυσία εξαθλιωμένων ανέργων που στερούν από την οικογένεια τους βασικά πράγματα για να βάζουν στο αυτοκίνητο τους καύσιμα και να πηγαίνουν στην Βιομηχανική Περιοχή να προσέχουν και να συντηρούν το εργοστάσιο.
Ε, λοιπόν αυτοί πλέον δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη (από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου) του υπουργείου ανάπτυξης και της ελληνικής τράπεζας ανάπτυξης να συσκέπτονται εδώ και μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Εδώ μια μικρή λεπτομέρεια αξίζει να αναφερθεί γιατί είναι χαρακτηριστική της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων).
Η ελληνική τράπεζα ανάπτυξης (πρώην ΤΑΝΕΟ) έχει συσταθεί το 2011 και μέχρι πριν από δυο-τρεις μήνες δεν είχε χρηματοδοτήσει κανέναν παρόλο που τα στελέχη της πληρώνονται αδρά για να έχουν αυτή την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα.
Για το λόγο αυτό το φθινόπωρο (που δεν είναι και σίγουρο) είναι απελπιστικά μακριά.
Η μόνη λύση κατά την άποψη μας είναι να συστρατευθούν όλοι οι φορείς της Ροδόπης και να πιέσουν συντονισμένα την κυβέρνηση να τελειώνει το θέμα εμπράκτως όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Στους κυρίους Στυλιανίδη και Χαρίτου που ήδη λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να εκφράσουμε άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μας και να τους παρακαλέσουμε να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη.
Για τους υπόλοιπους φορείς έχουμε την αυτονόητη προσδοκία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βοηθήσουν στη γρήγορη λύση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνηγορήσουν και τα ΜΜΕ προβάλλοντας το θέμα σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Το θέμα μπορεί να είναι ιδιαίτερης σημασίας σε τοπικό επίπεδο, αλλά έχει και γενικότερο ενδιαφέρον υπό το πρίσμα της αξιοπιστίας και των αντανακλαστικών της κυβέρνησης.
Εξάλλου η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συσταθεί διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης ( που φυσικά αναγνωρίζεται σαν ιδιαίτερα θετική) θα χάσει τεράστιο μέρος από τη δυναμική της , αν αυτά που είναι έτοιμες επενδύσεις και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο δεν υλοποιηθούν.
Για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω ζητάμε την άμεση συνδρομή σας.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση εννοείται ότι είμαστε στη διάθεση σας.
Με τιμή
Τα τέως Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου