Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 02, 2020

Τα τρία θαύματα στην Αγία Μαρίνα του Θησείου



Ο ναός της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο είναι από τους ομορφότερους στην Αθήνα. Βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, κάτω από το Αστεροσκοπείο και με εξαιρετική θέα. Αυτά τα ξέρετε. Τι δε ξέρετε; Ότι παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, τον Ιούλιο του 1930, καταγράφηκαν- όπως διαβάζουμε- τρία θαύματα!






Συγκεκριμένα όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ που θα σας παραθέσουμε παρακάτω, ανάμεσα στους πιστούς βρίσκονταν δύο άντρες (αναφέρονται ως "γέροντες" αλλά δεν θα το τολμήσουμε) ηλικίας 50-60 ετών και ένα παιδάκι δυόμιση ετών. Και τα τρία άτομα αυτά ήταν παράλυτα! Ξαφνικά την ώρα της παράκλησης ακούστηκε ένας κρότος... Οι καμπάνες άρχισαν από μόνες τους, αυτόματα, να χτυπούν. Και τότε άρχισαν όλα!




Το παιδάκι, όπως διαβάσατε (είναι λίγο κακή η ποιότητα της εφημερίδας) άρχισε να κουνά τα χέρια και τα πόδια του ενώ για πρώτη φορά στη ζωή του μίλησε.


Όμως τα θαύματα δεν σταμάτησαν εκεί... Μετά από λίγο ένας παράλυτος σηκώθηκε κι άρχισε να περπατά ενώ έκανε το σταυρό του. Και μια κωφάλαλη άρχισε να μιλά...




Ας δούμε όμως τι είπε και ένας αυτόπτης μάρτυρας




Όπως αντιλαμβάνεστε (το αναφέρει και η εφημερίδα στον επίλογο του ρεπορτάζ) πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στο ναό της Αγίας Μαρίνας μετά τα θαύματα που καταγράφηκαν.


Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (Ιούλιος 1930)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου