Γιαουρτογλυκό ψυγείου, καλοκαιρινό και δροσερό
Συνίσταται για άμεση εκτέλεση και κατανάλωση
σε όσους δεν δροσίζονται σε κάποια παραλία!! Από εμφάνιση ελπίζουμε να σας αρέσει!! Από γεύση? ;)
Συστατικά
Συνίσταται για άμεση εκτέλεση και κατανάλωση
σε όσους δεν δροσίζονται σε κάποια παραλία!! Από εμφάνιση ελπίζουμε να σας αρέσει!! Από γεύση? ;)
Συστατικά
- 300 γρ πτι μπερ
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ άχνη ζάχαρη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φακελάκι ζελέ κεράσι
- 150 γρ κεράσια
- 10 γρ ζελατίνη
- 40+40 ml νερό
- 3 βανίλιες
- 200+200 ml νερό
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
- Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Διαλύουμε την ζελατίνη σε 40 ml κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε 40 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Την ρίχνουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
- Βάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Διαλύουμε το ζελέ σε 200 ml καυτό νερό και όταν είναι έτοιμο βάζουμε 200 ml κρύο νερό.
- Τι απλώνουμε με προσοχή πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Προαιρετικά σερβίρουμε με κεράσια όπως σας δείχνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου