Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2020

Γιαουρτογλυκό ψυγείου, καλοκαιρινό και δροσερό

Γιαουρτογλυκό ψυγείου, καλοκαιρινό και δροσερό
Συνίσταται για άμεση εκτέλεση και κατανάλωση
σε όσους δεν δροσίζονται σε κάποια παραλία!! Από εμφάνιση ελπίζουμε να σας αρέσει!! Από γεύση? ;)

Συστατικά


  1. 300 γρ πτι μπερ
  2.  150 γρ βούτυρο
  3.  150 γρ άχνη ζάχαρη
  4.  400 ml κρέμα γάλακτος
  5.  400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  6.  1 φακελάκι ζελέ κεράσι
  7.  150 γρ κεράσια
  8.  10 γρ ζελατίνη
  9.  40+40 ml νερό
  10.  3 βανίλιες
  11.  200+200 ml νερό

Οδηγίες

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Διαλύουμε την ζελατίνη σε 40 ml κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε 40 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Την ρίχνουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
  • Βάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Διαλύουμε το ζελέ σε 200 ml καυτό νερό και όταν είναι έτοιμο βάζουμε 200 ml κρύο νερό.
  • Τι απλώνουμε με προσοχή πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με κεράσια όπως σας δείχνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου