Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 17, 2020

 Βλέποντας πόσο σας άρεσε η προ ολίγων εβδομάδων κολοκυθόπιτα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε part II.
Φυσικά και αυτή χωρίς φύλλο, με πολλά και θρεπτικά υλικά, αλλά εξίσου νόστιμη, καλοκαιρινή και πολύ υγιεινή!!

Συστατικά


  • 2+2 κολοκυθάκια
  •  400 γρ γιαούρτι  Στραγγιστό κλασικό
  •  200 γρ φέτα 
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  10 τοματίνια
  •  1 καρότο
  •  2 αυγά
  •  1 μπέικιν
  •  50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  Μαϊντανό
  •  Άνηθο
  •  Δυόσμο
  •  Ρίγανη-Θυμάρι
  •  Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη 2 κολοκυθάκια και το καρότο.
  2. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο (2-3 κλωναράκια), το μαϊντανό (½ ματσάκι), τον άνηθο (¼ ματσάκι), τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια.
  3. Στο μείγμα με τα κολοκύθια βάζουμε 2 αυγά αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε 400 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
  6. Σπάμε 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  7. Ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε.
  8. Αν χρειαστεί βάζουμε και άλλη φρυγανιά μέχρι που το μείγμα να μην έχει υγρά.
  9. Κόβουμε με το μαντολίνο 2 κολοκυθάκια.
  10. Λαδώνουμε ταψί 34×24 εκατοστά και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  11. Απλώνουμε το μείγμα και από πάνω βάζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια.
  12. Πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  13. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου