Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 04, 2020

Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Μίνα Περγαντά
Η πανσέληνος του Αυγούστου 11.45’ υδροχόου στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης /Βόρειου και στον 1ο/7οοίκο, θίγει ξεκάθαρα τα κακώς κείμενα ερωτικών ενώσεων και σχέσεων γενικότερα. Χαρακτηριστικό το ταυ τετράγωνο που εξάγει ο ουρανός με τα δυο φωτα(ήλιος σελήνη).Η παρόρμηση για επαναστατικές αλλαγές, επιθυμίες να ενεργήσουμε ανεξάρτητα θα είναι αυθεντικές με διαίσθηση και μέσα απο αντικειμενική κριση.
Μια έντονη εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στον ήλιο (ζωτικότητα , πνεύμα, συνειδητό εγώ) και σελήνη (ψυχή, συναισθημα) δημιουργεί αυτη η πανσέληνος, ανάμεσα σε συνειδητές ατομιστικές και εγωιστικές συμπεριφορές (ηλιος στον λέοντα)που προσπαθούν με θεατρινισμούς και πατροναρίσματα να καπελώσουν τις βαθιές ανάγκες της ψυχής μας.
Η σελήνη στον υδροχόο είναι αντικειμενική με βαθύ ενδιαφέρον να λειτουργήσουμε ομαδικά
Το αιώνιο αρχετυπικά ζευγάρι (ήλιος, σελήνη)σε μια προαιώνια μάχη συγκρούεται, ο μεν ήλιος υπερφίαλος, εγωιστής, αλλάζει κοστούμια και προσωπεία προσπαθώντας με κάθε τρόπο να επιβεβαιώσει το ΕΓΩ του. Ενα αυτάρεσκο κακομαθημένο προσωπικό μας κομμάτι, επιτακτικά θελει να εξουσιάσει και να γοητεύσει. Απο την άλλη μια αντισυμβατική σελήνη στον υδροχόο πιο αντικειμενική και ταπεινή απογοητεύεται απο τις ρηχές ενώσεις, την βιτρίνα και το ¨δήθεν ¨ του ήλιου στον λέοντα. Αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας για να μην πληγωθεί «ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ» και θέλει να ελευθερωθεί απο το υποκριτικό κομμάτι της προσωπικότητας μας
Ενας πόλεμος παράδοξος, το Εγω μας θα θελήσει να υποκριθεί να παίξει ρόλους,να υποδυθεί πως είναι αξιοθαύμαστο κι απο την άλλη η ψυχή μας φωνάζει «δεν πάει άλλο»και κάπου εκεί ο ουρανός θα έρθει σαν απελευθερωτής. Πάντα ο ουρανός οσο κι αν ξαφνιάζει, σοκάρει θα βγάλει ΑΛΗΘΕΙΑ αφυπνιστική.
Χορηγός λοιπόν της πανσελήνου θα φροντίσει μεσω του σοκ να βγούμε απο την πλάνη μας για να ξαναβρούμε τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ μας παράδεισο.Θα είναι μεγάλος πειρασμός να συνεχίσουμε το θέατρο, προκειμένου να πορευτούμε ασφαλείς και προβλέψιμοι. Μόνο που ο ουρανός στο τετραγωνό του θα σου φέρει την πρόκληση της ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ζωης. Θα βιώσουμε τον ίλιγγο του αγνώστου και δεν θα μπορούμε να βολευτούμε με το αναλώσιμο, το “λίγο”το ρηχό.
Ο ουρανός αναζητά το συναρπαστικό, έχει ανάγκη το γνήσιο μακρυά απο τα καθως πρέπει έστω κι αν ζει σαν παρίας.
Ο Κρόνος στο χιαστί του με την αφροδίτη θα θέσει το δίλημμα ..τι θέλουμε τελικά, το επιφανειακό φανταχτερό η την ακριβή ποιότητα;
Ο Αρης ανάβει κι αυτός την σπίθα στο τετραγωνό του με τον Δια Πλούτωνα φανατίζει συμπεριφορές και μας κανει ακούραστους ,δυνατούς να πραγματώσουμε ιδέες και σχέδια. Η εμμονή και ο δογματισμός πρεπει να αποφευχθει.
Ο Ερμής σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον κρόνο μας δίνει βάθος στην σκέψη αλλα μας κάνει καχύποπτους και δύσπιστους.Είναι μια περίοδος που ο χωρισμός θα επικρατεί στην σκέψη μας,δεν θα υποχωρούμε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τσακωμοί και αποξένωση.
Ολα αυτά θα λειτουργήσουν οπως αρχικα αναφέρθηκε στους αισθηματικούς δεσμούς κι αυτό προκύπτει κι απο την Αφροδίτη σε σύνοδο με βόρειο δεσμό.Λόγω της όψης χιαστί με κρόνο θα ξυπνήσουμε με σκληρό τρόπο απο ένα ερωτικό ονειρο και μόνο μέσα απο εγκαρδιότητα, ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να βρούμε το κουράγιο να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Ας ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Μας ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ Μας ΚΑΝΟΥΝ.
Την πανσεληνο αυτή θα βιώσουν έντονα οι σταθεροί (ταύροι , λέοντες, σκορπιοί, υδροχόοι)τέλος πρώτου αρχές δευτέρου δεκαημέρου κι οσοι εχουν ωροσκόπο η μεσουράνημα σε αυτές τις μοίρες. Οι μεταβλητοί των τελευταίων ημερών τρίτου δεκαημέρου(δίδυμοι, παρθένοι, τοξότες, ιχθύες) και οι παρορμητικοί τελος τρίτου δεκαημέρου(κριοί, καρκίνοι, ζυγοί, αιγοκεροι)
Ολοι μας ομως θα νιώσουμε την ενέργεια και τις αναταράξεις αυτής της πανσελήνου.Ολοι μας θα πρέπει να δούμε ποσο αυθεντικές είναι οι επιλογές μας (ουρανος) η ειναι επιλογές ανασφαλειών. Δυστυχως η ευτυχώς η αλήθεια πάντα σώζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου