Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2020

Η ολοκληρωτική νίκη του «τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης» έχει απλές απαντήσεις...

 Νίκος Κλειτσίκας


«Το ότι η μπουρζουαζία μας μισεί τόσο άγρια ​​είναι
μια από τις σαφέστερες εξηγήσεις της αλήθειας.
Πως δείχνουμε στους ανθρώπους τους σωστούς τρόπους
και τα μέσα για να ανατρέψουμε την ηγεμονία της αστικής τάξης»
Λένιν

Ο «τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης», «ο Κιμ της Ευρώπης», μαζί με πολλά παρόμοια επίθετα που του προσδίδουν στη "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια", η οποία από το 2011 έχει επιβάλει τις "δημοκρατικές κυρώσεις" για τον "εκδημοκρατισμό" της Λευκορωσίας -σκληρό εμπάργκο και κυρώσεις, αλλά όχι σαν αυτές τις κυρώσεις που ΔΕΝ έχει επιβάλει στην Τουρκία για τον βιασμό και κατοχή της Κύπρου... για παράδειγμα-, μόλις κέρδισε με ένα συντριπτικό εκλογικό ποσοστό τις προεδρικές εκλογές, με μια μαζική λαϊκή υποστήριξη: περίπου το 80% του λαού της Λευκορωσίας έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του σε αυτόν.
Γιατί αυτό το αποτέλεσμα με χαρακτήρα δημοψηφίσματος στον Aleksandr Lukashenko, τον "Batko" των Λευκορώσων;
Τι κρύβουν, τρέμουν, "Φοβούνται σαν το διάολο το λιβάνι" τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Πριν δώσουμε την απλή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, ας δούμε πως αντιμετώπισαν στην Ελλάδα τα εγχώρια ΜΜΕ και κόμματα, περισπούδαστοι "αναλυτές", "διεθνολόγοι", δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία κι αδαείς ή ανόητοι που... αναπαράγουν την πλανητική γραμμή, δηλαδή την "εξήγηση" αυτού που συνέβη και συνεχίζει ως "πορτοκαλί επανάσταση" στη Λευκορωσία, το ίδιο σενάριο με το "κίνημα Μεϊντάν".

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
Η κατεύθυνση για να κινηθούν και θα συντονιστούν τα εγχώρια ΜΜΕ κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, όπως πάντα και σε όλα τα θέματα: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, Reuters
Η επικεφαλής του 4ου Ράιχ, μέσω της ναυαρχίδας της εγχώριας δεξιάς, μας ενημερώνει για να μην ξεφύγουμε από τη "γραμμή" του υπερεθνικού κεφαλαίου: "Καθημερινή", Γερμανία: Ενδείξεις για νοθεία στις εκλογές της Λευκορωσίας. "...Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν τηρήθηκαν οι ελάχιστες προδιαγραφές στην ψηφοφορία και πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει συνομιλίες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει...".
Η εφημερίδα του Τελ Αβίβ στην Ελλάδα, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών της "γραμμής": Αιματηρές διαδηλώσεις και αμφισβήτηση μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία, με βάση τις ΜΚΟ του κυρίου Σόρος και φυσικά τις γνωστές "ανθρωπιστικές οργανώσεις" Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως "Spring 96", "Viasna" και σια: "Εφημερίδα των Συντακτών", Αιματηρές διαδηλώσεις και αμφισβήτηση μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία
Το γνωστό σιωνιστικό όργανο παραπληροφόρησης, κυρίως στους κοσμοπολίτες νεολαίους κι όχι μόνον, πάντα "Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP" και πλούσιο φωτογραφικό υλικό: "lifo", Λευκορωσία: Εκλογές βίας με έναν νεκρό - Η καταδίκη από Σαρλ Μισέλ και τα συγχαρητήρια του Πούτιν Εκλογές βίας με έναν νεκρό στη Λευκορωσία και τουλάχιστον 200 συλλήψεις...
Το γνωστό για τις σχέσεις με τους εργολάβους δημοσίων έργων και τον πρώην αρχηγό του πυροτεχνήματος "Ποτάμι", πάντα πιστό στη "γραμμή":"Protagon", Αιματηρές διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τη νέα «νίκη» του Λουκασένκο
Η εφημερίδα της "αριστεράς της εποχής μας", η ιμπεριαλιστική "αριστερά", δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει από το πλαίσιο που επιβάλει το 4ο Ράιχ, με την επισήμανση των "ανθρωπιστικών" ΜΚΟ του Σόρος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Αυγή", Πολιτικός «αναβρασμός» μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία
Έτσι καταλήγουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που διαχρονικά στήριζε τον πρόεδρο του αδελφού κόμματος στη Λευκορωσία ["Ριζοσπάστης", Μάρτης 2006, Προετοιμάζεται νέα... «πορτοκαλί επανάσταση»... Το σχέδιο για άλλη μια «πορτοκαλί επανάσταση», αλά Ουκρανία, δηλαδή χρηματοδοτούμενη από τους ιμπεριαλιστές ανατροπή, είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Λευκορωσία... και λόγω μιας σχετικ'ης "αμνησίας", θυμίζουμε το χαιρετιστήριο του αδελφού κόμματος της Λευκορωσίας στο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ (2017), Χαιρετιστήριο μήνυμα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας].
Σήμερα το επίσημο "διαδικτυακό ενημερωτικό portal του ΚΚΕ 902" μας επιφυλάσσει την "έκπληξη". Μας δίνει τις ειδήσεις από τη Λευκορωσία με τον τίτλο: Λευκορωσία: Επανεξελέγη ο Λουκασένκο με ποσοστό ρεκόρ και το "κερασάκι στην τούρτα" χωρίς προηγούμενο... "Η αστική κυβέρνηση υπό τον Λουκασένκο που έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως «η τελευταία δικτατορία στην Ευρώπη», πάντως πιστώνεται τη διαμεσολάβηση που προσφέρει για τις συνομιλίες σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι πιο συχνά τα ανοίγματα προς την ΕΕ".
Σήμερα ο επίσημος διαδικτυακός χώρος του ΚΚΕ, μας δίνει την ειδησιογραφία με ένα "περίεργο στίγμα": "αστική κυβέρνηση του Λουκασένκο".
Τι συμβαίνει;
Ακόμη και το καλό και προοδευτικό "Κοσμοδρόμιο", στην παγίδα "Λευκορωσία: Άγρια νύχτα με βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών" μας κάνει να αναρωτιόμαστε: "Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας, αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, μας δίνει μια διαφορετική απάντηση για το τι συμβαίνει σήμερα, αναφορικά με την νίκη του Λουκασένκο, που σε καμία περίπτωση δεν εναρμονίζεται με το νέο αφήγημα του ΚΚΕ περί "αστικής κυβέρνησης Λουκασένκο":
«Το καπιταλιστικό σύστημα και το κυρίαρχο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης δεν δέχονται εκλογικά αποτελέσματα εναντίον τους. Πιστεύουμε ότι το μάθημα της Χιλής του Αλιέντε και των "πορτοκαλί επαναστάσεων" στη Λιβύη και την Ουκρανία έχουν κατανοηθεί στη Λευκορωσία, ξεκινώντας από την αδιάρρηκτη σχέση μεταξύ του λαού και των ενόπλων δυνάμεων.
Ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.»

Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας Κ.Κ. της Ιταλίας


Λοιπόν...
Γιατί αυτό το αποτέλεσμα με χαρακτήρα δημοψηφίσματος στον Aleksandr Lukashenko, τον "Batko" των Λευκορώσων;
Τι κρύβουν, τρέμουν, "Φοβούνται σαν το διάολο το λιβάνι" τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Οι πολίτες της Λευκορωσίας απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια μ' εκείνα του κράτους πρόνοιας της Σοβιετικής εποχής και τα οποία είναι σημεία αναφοράς του Λουκασένκο.
Εξαιρετική και εντελώς ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, σχολεία πρότυπα και ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και θέρμανση. Το ποσοστό ανεργίας είναι το χαμηλότερο σε ολόκληρη την ήπειρο κι η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό που ονειρεύεται η Ευρωζώνη.
Ο Λουκασένκο γεννήθηκε στο Κοπίς πριν από 66 χρόνια. Διευθυντής ενός Κολχόζ, της συνεταιριστικής φάρμας της Σοβιετικής εποχής, κερδίζει κάθε ρεκόρ παραγωγής και διανομής τροφίμων στον πληθυσμό.
Εκλέγεται βουλευτής του Ανώτατου Σοβιετικού της Λευκορωσίας με ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ ψήφων και θα ιδρύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα για τη Δημοκρατία.
Κατά τη διάρκεια της τραγικής εποχής του Γκορμπατσόφ, ήταν ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε εναντίον της διάλυσης της ΕΣΣΔ το 1991 κι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, διότι εκείνη την εποχή άλλοι εκθείαζαν τον διαφημιστή πίτσας και σήμερα "ξινίζουν" και για τη Λευκορωσία του Λουκασένκο, διεκδικώντας την παγκόσμια κι αλάθητη έκφραση του παγκόσμιου εκπροσώπου του σοσιαλισμού.
Να θυμηθούμε;

«Οι ιδέες της περεστρόικας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»
Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Πράβντα", 25 Ιούνη 1991, σελ. 8 9.

Ο Λουκασένκο κερδίζει τις προεδρικές εκλογές του 1994, όταν κανένας αναλυτής κι η δύση δεν το ανέμεναν. Εκείνη η νίκη απέναντι στους φιλελεύθερους υποψήφιου ήταν το αποτέλεσμα ενός σοσιαλιστικού προγράμματος Σοβιετικού τύπου.
Απολύτως φυσιολογικός ο πανικός του υπερεθνικού κεφαλαίου σ' αυτό το εκπληκτικό εκλογικό αποτέλεσμα κι αμέσως σ' εφαρμογή η "πορτοκαλί επανάσταση", η προετοιμασία πραξικοπήματος.
Απόλυτα φυσιολογική η συνήθης υστερία εκ μέρους των φιλελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης που έσπευσαν να καταγγείλουν τον Πρόεδρο Λουκασένκο ως "τον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης", έναν όρο που επινοήθηκε το 2005 από την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και από στη συνέχεια εγκρίθηκε πιστά από όλες τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις στην "πολιτισμένη" δύση και την αποικία Ελλάδα.
Σ' αυτή την άθλια στρατηγική τρομοκρατίας κι εκφοβισμού των μέσων ενημέρωσης ξεχωριστό ρόλο διαδραματίζουν τα ΜΜΕ της "αριστεράς της εποχής μας", της ιμπεριαλιστικής αριστεράς, όπως το πάλαι ποτέ σύμβολο της επαναστατικής αριστεράς στην Ιταλία, η εφημερίδα του κεφαλαίου σήμερα: "Ο Λουκασένκο τραγουδάει νίκη και καταστέλλει τη λαϊκή διαμαρτυρία"... il manifesto.


Η γνωστή κι "έγκυρη" Βικιπαίδεια ή Wikipedia του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που συχνά πυκνά επικαλούνται ακόμη και περισπούδαστοι "αναλυτές" και πολιτικοί... εξέλεξε στην αγγλόφωνη έκδοση της τη νέα πρόεδρο της Λευκορωσίας: Svetlana Tikhanouski!
Οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις και ΜΚΟ, με πρώτη τη "Διεθνή Αμνηστεία"... οργανώσεις Σόρος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με όλα τα ΜΜΕ του νεοφιλελευθερισμού και της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" ρίχνουν το δηλητήριο της παραπληροφόρησης, του πιο χυδαίου ιμπεριαλισμού: «ο μικρός πατερούλης», «ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη», «ο Κιμ της Βόρειας Κορέας στην Ευρώπη», «η οικονομία παραμένει σε μεγάλο μέρος της υπό κρατικό έλεγχο», «καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»... και πάει λέγοντας.
Το ίδιο σενάριο... Η Λευκορωσία όπως στην Ουκρανία, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Κιργιστάν... παλιότερα τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη... την "αραβική άνοιξη made in USA".
Ο ιμπεριαλισμός απευθύνει κάλεσμα για ν' αντιμετωπιστούν οι "δικτάτορες" που δεν εξαγοράζονται.

Βέβαια τα συγχαρητήρια στον Λουκασένκο για τον εκλογικό θρίαμβο φθάνουν από τις "ιμπεριαλιστικές" δυνάμεις κι έτσι πρώτος τον συγχαίρει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατόπιν ο πρόεδρος Πούτιν... και συγκλονιστικός, "καταπέλτης" χωρίς παρερμηνείες ο Λαβρόφ: МИД России прокомментировал ситуацию в Белоруссии


Η πληρωμένη "απάντηση" έρχεται από τις ανυπότακτες χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Ο Nicolás Maduro της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκαλεί αμόκ!
"Η δικτατορία του Μαδούρο έστειλε συγχαρητήρια στον Λουκασένκο για την «αμφισβητούμενη νίκη» του στη Λευκορωσία" (Dictadura de Maduro envió felicitaciones a Lukashenko por su «inobjetable victoria» en Belarús)... κραυγάζουν τα ΜΜΕ των ιμπεριαλιστών.

«Τιμή στον Λουκασένκο, που θριάμβευσε στη Λευκορωσία
εναντίον της παγκοσμιοποίησης με αστέρια και ρίγες,
τους θιασώτες της ιδιωτικοποίησης
και τους προοδευτικούς του κόμματος του κεφαλαίου»
Στην Ευρώπη ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro... τα είπε όλα με λίγες λέξεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας έξω από το "κάδρο" των ιμπεριαλιστών;
-

Σχετικό: O Alexander Lukashenko κέρδισε τις εκλογές στη Λευκορωσία με... περίπατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου