Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2020

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ - Τι περιλαμβάνει - Το μήνυμα Δένδια στην Τουρκία



Υπεγράφη η συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο.


Η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως μεταδίδει το Reuters Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, σε συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, μετά το τέλος της συνάντησής τους, σημειώνει το πρακτορείο.

Μένει να γίνει γνωστό τι περιλαμβάνει η συμφωνία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά σε μερική οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου μπλοκάρει επί της ουσίας το τουρκολιβυκό μνημόνιο και αποτελεί ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Tο γεγονός πιστοποίησε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας: «Μέρος της τελετής για τη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και την Δημοκρατία της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου