Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2020

Ψυχικό 1934: Ο… επεισοδιακός αγώνας μοτοσυκλετών

Αρκετά απρόοπτα υπήρξαν τον Ιούνιο του 1934, στη διάρκεια των Πανελληνίων Μοτοσυκλεττικών Αγώνων, που είχαν γίνει στο Ψυχικό. Κι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες είναι οι περιγραφές της εποχής. Φανταστείτε ότι βρισκόμαστε 86 χρόνια πίσω.





Κατ’ αρχήν, το αγώνισμα περιλάμβανε απόσταση… 112 χιλιομέτρων η οποία καλυπτόταν με 30 γύρους της περιφερειακής γραμμής Ψυχικού.

Είχαν δηλώσει συμμετοχή 12 μοτοσικλετιστές, όμως εμφανίστηκαν τελικά 10. Οι δύο δεν παρουσιάστηκαν στην αφετηρία.

Η εκκίνηση έγινε στις 8.30 το πρωί. Μάλιστα υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι που είχαν πιάσει θέση από νωρίς για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Οι αγωνιστές ξεκινούσαν κατά 15λεπτα χρονικά διαστήματα. Μέχρι την 3η στροφή όλα πήγαιναν καλά αλλά τότε πήρε φωτιά η μοτοσυκλέτα αρ.8 του Σκιαδαρέση, αλλά χωρίς να πάθει τίποτε ο οδηγός.

Στην τέταρτη στροφή ανατράπηκε η μοτοσυκλέτα ενός από τα φαβορί του αγώνα, του Κύρζη, ο οποίος αποχώρησε....

Στην 8η στροφή αποχώρησε ο Στάθης (λόγω βλάβης) και στην 10η ο Τσάκωνας (επίσης λόγω βλάβης). Με λίγα λόγια στο 1/3 της διαδρομής είχαν αποχωρήσει τέσσερις άρα είχαν παραμείνει έξι για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Τελικά νικητής ήταν ο Ν.Πετράτος με μοτοσυκλέτα τύπου «Rudge», δεύτερος ο Ι.Καπλάνογλου (με ίδιου τύπου μοτοσυκλέτα) και τρίτος ο Καρακάσης με μοτοσυκλέτα «Norton».

Επειδή το ψάξαμε αυτή ήταν η μοτοσυκλέτα των δύο πρώτων




Και αυτή του τρίτου.












Διαβάσαμε το θέμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Άνθρωπος» (4 Ιουνίου 1934)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου