Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 24, 2020

ο Νοητός κόσμος των θεών - Α-πλανών.

  Ο Τρισδιάστατος υλικός αισθητός κόσμος των

θνητών έμβιων όντων των πλανη-τών και ο Νοητός κόσμος των θεών - Α-πλανών.


Ερμητικά κείμενα

Eτσι έχουν λοιπόν αυτά Ασκληπιέ, (τους μιλούσε για την δομή του υλικού αισθητού μας κόσμου), και εσείς που είστε παρόντες, μάθετε ότι ο νοητός κόσμος, δηλαδή αυτός που μπορεί να ανιχνευτεί μόνον με την θέαση του νου, δεν διαθέτει σώμα και ότι η φύση του δεν μπορεί να αναμειχθεί με κάτι σωματικό, δηλαδή με κάτι που διαθέτει και μπορεί να προσδιοριστεί με βάση την ποιότητα, την ποσότητα, και τα διάφορα μεγέθη, καθώς αυτός δεν διαθέτει τίποτα τέτοιο.

(ο Νοητός κόσμος των θεών δεν διαθέτει διαστάσεις μήκος-πλάτος-ύψος, ούτε την αρμονία των αριθμών που γεννούν την ποιότητα των διάφορων μορφών, ούτε τους τρεις εννιαίους χρόνους παρελθόν-παρόν-μέλλον, ούτε την θηλυκή και αρσενική ενέργεια, ούτε μεγέθη, ούτε βάρος, ούτε το καλό-κακό ούτε το θετικό-αρνητικό ούτε δράση-αντίδραση κτλ).


Οι άνθρωποι δεν τιμωρούνται μόνον εν "ζωή" ότι δώσεις αυτό θα πάρεις, αλλά τιμωρούνται όλες οι ψυχές από τον Ύψιστο δαίμονα μέσω της "μνήμης του νερού" διότι η μνήμη του νερού διαθέτει την εξής ιδιότητα, να αποθηκεύει τα πάντα όσα βιώνουμε με το σώμα, και μέσω αυτής τιμωρεί στις αισθήσεις ο τιμωρός δαίμονας τους κακούς ανθρώπους. Γράφει χαρακτηριστικά ότι μετά τον θάνατο της σάρκας, (γη), συναντούν μπροστά τους τον τιμωρό δαίμονα, και ανάλογα με τις πράξεις τους θα κρίνει το πεπρωμένο τους.

Τις κακές ψυχές θα τις υποβάλλει στους Τέσσερις ανέμους όπου θα στροβιλίζεται η φωτιά με τον αέρα και το νερό-μνήμη του νερού, ώστε να μάθουν μέσα από τις πράξεις και όχι με τα λόγια.

Μόνον όσοι άνθρωποι εν ζωή στην Γη αποκτήσουν το Νου θα ελευθερωθούν, αλλά και οι αγαθές ψυχές θα ελευθερωθούν από τον Αγαθό Νου και όλα θα τα γνωρίσουν.



morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου