Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 21, 2020

Μοσχάρι με Παρμεζάνα

Συγγραφέας: Aggela
Υλικά

  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια σε κονσέρβα
  • ¼ φλιτζάνια πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 8 μοσχαρίσια φιλέτα από πόδι
  • 1½ φλιτζάνια τυρί για πίτσα τριμμένο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σ' ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ξίδι, το βασιλικό και τη ζάχαρη και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει, Στο μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ. Ψήστε τες στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) και από τις δυο πλευρές. Κάντε το ίδιο και με τα φιλέτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φιλέτα σ' ένα ταψί, περιχύστε τα με τη σάλτσα και σκεπάστε τα με τις μελιτζάνες και το τυρί. Ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου