Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2020

Ο Νους και οι τρεις μοίρες



Την δύναμη τους την αντλούν από τον Δία, εξ ού και Ζευς Μοιραγέτης..



ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ

Οντότητες της Ελληνικής Μυθολογίας οι οποίες εμφανίζονται να κλώθουν. Η κλωστή συμβολίζει την ανθρώπινη ζωή. Η Κλωθώ γνέθει το νήμα της ζωής. Η Λάχεσις καθορίζει τους κλήρους, δηλαδή τι θα λάχει στον καθένα και η Άτροπος το κόβει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό όταν έλθει η ώρα..

Όλα είναι προδιαγεγραμμένα, ο τόπος, ο χρόνος, η οικογένεια που θα μεγαλώσουμε, οι άνθρωποι που θα αλληλεπιδράσουν στην ζωή μας, τα υλικά αγαθά που θα μας δοθούν, και όλο αυτό που ονομάζουμε ζωή.

Το μόνο που δεν μας δίνεται είναι ο Νους.

Όχι γιατί μας φθονεί ο Θεός, διότι ο φθόνος γεννιέται πάνω στην Γη.

Αλλά ο Νους δίνεται ως έπαθλο σε όσους ανθρώπους προσπαθήσουν πολύ δια της διανόησης να κατανοήσουν τι είναι η Νοητή ζωή, και όχι τις γήινες απολαύσεις του σώματος οι οποίες για να τις αποκτήσουμε μας αναγκάζουν να γίνουμε σκλάβοι του σώματος και έρμαια των νόμων της Ειμαρμένης, όπου οι τρείς μοίρες επιβάλλουν χωρίς συναισθηματισμούς το πεπρωμένο κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, εκεί όπου ισχύει το ρητό "ότι δώσεις αυτό θα πάρεις".

Ο Νους είναι υπεράνω της μοίρας, για αυτό μπορεί να πράττει ότι θέλει, διότι γνωρίζοντας την αλήθεια, δεν τον επηρεάζουν τα συναισθήματα που γεννά το σώμα, δηλαδή οι τρεις μοίρες, για αυτό πράττει πάντα με ελεύθερη επιλογή.

Νους και ψυχή ο Θεάνθρωπος.

Τα Αμετάβλητα Νοητά και τα όμοια αισθητά.

Γνώρισε τον εαυτό σου τον Θεάνθρωπο και θα ελευθερωθείς.

Γνώθι σ αυτόν.

morfeas sky

Για να γνωρίσω πρέπει πρώτα να έχω Νου και Λόγο την διανόηση, διότι χωρίς Νου οι αισθήσεις γεννούν τις παραισθήσεις... οπότε άλλο η Διανόηση, και Διαίσθηση, και άλλο το μυαλό του σώματος και η αίσθηση του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου