Τι θα λέγατε για ένα λαχταριστό ραβανί? Θα θέλαμε την άποψη για τη συνταγή κάποιου από τη Βέροια αν μας βλέπει. Πάντως το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Συστατικά
Σιρόπι
600 ml νερό
600 γρ ζάχαρη
Χυμό από ½ πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ραβανί
300 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
170 γρ ζάχαρη
200 ml λάδι
1 μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Οδηγίες
Συστατικά
Σιρόπι
600 ml νερό
600 γρ ζάχαρη
Χυμό από ½ πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ραβανί
300 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
170 γρ ζάχαρη
200 ml λάδι
1 μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Οδηγίες
- Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκατοστά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου