Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 10, 2020

Σπυρωτό ραβανί χωρίς μίξερ

 Τι θα λέγατε για ένα λαχταριστό ραβανί? Θα θέλαμε την άποψη για τη συνταγή κάποιου από τη Βέροια αν μας βλέπει. Πάντως το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!


Συστατικά

Σιρόπι
 600 ml νερό
 600 γρ ζάχαρη
 Χυμό από ½ πορτοκάλι
 2 βανίλιες
 Ραβανί
 300 γρ σιμιγδάλι χονδρό
 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
 4 αυγά
 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
 170 γρ ζάχαρη
 200 ml λάδι
 1 μπέικιν
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 βανίλιες

Οδηγίες


  1. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
  5. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  7. Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 40×27 εκατοστά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  9. Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  10. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
  11. Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου