Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2020

Βόλτα στην όμορφη Αμφιλοχία - Λυσιμαχία - Ιστορικό Μεσολόγγι!! [video]

 

Αιτωλοακαρνανία και Μεσολόγγι. Ένας τόπος να τον πιεις στο ποτήρι… 

Ξεκινάμε από λίγο βορειότερα όμως… Από την αρχαία πόλη «Λιμναία» και το επίνειο της , την σημερινή Αμφιλοχία… Δείτε την ιστορία αυτών των δυο σημαντικών περιοχών από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.. 

Κατηφορίζοντας κάνουμε μια στάση στην αδελφή λίμνη της Τριχωνίδας, την αρχαία Λυσιμαχεία… Στις όχθες της φιλοξενείται ένα αρχαίο βυζαντινό εκκλησάκι το οποίο είναι μισοβυθισμένο στο ποταμό Ερημίτσα, η Παναγία του Μαυρίκα… Δείτε την υπέροχη ιστορία αυτού του μικρού ναού ο οποίος χρονολογείται από τον 6ο αιώνα .

Η επόμενη μας στάση είναι μια άλλη μονή αυτή της Ζωοδόχου πηγής η όποια βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο εντός του φαραγγιού τις Κλεισούρας… Ένας θρύλος ακολουθεί την συγκεκριμένη μονή..

Κατευθυνόμαστε προς το Μεσολόγγι, ωστόσο οπωσδήποτε δεν πρέπει να λησμονήσουμε την ξακουστή του λιμνοθάλασσα, η οποία είναι ίσως η σημαντικότερη στην χώρα μας αλλά και η μεγαλύτερη. Στη συνέχεια σειρά έχει η Ηρωική πόλη του Μεσολογγίου… Πολλά τα μνημεία της ωστόσο σημαντικότερο γεγονός είναι αυτό που συνέβη την Κυριακή των Βαΐων του 1826, η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου για την οποία πολλοί λένε ότι ήταν η αρχή του τέλους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας… 

Τέλος παίρνουμε και μια εικόνα από την γαστρονομία της περιοχής σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Μεσολογγίου το «Αρχοντικό της Περσεφόνης.» Τι μαγειρέψαμε? Δείτε στο βίντεο…

Κείμενο και βίντεο: Βασίλης Αδαμίδης



Το είδαμε εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου