Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 21, 2020

Ένα διαφορετικό παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ στο πιάτο σας

 

Το αγαπημένο, παραδοσιακό και κλασσικό αυτό πιάτο σε μία πολύ ιδιαίτερη και εξίσου λαχταριστή εκτέλεση! 

Συστατικά

1 κιλό πένες

 800 γρ κιμά

 1 μεγάλο κρεμμύδι

 200 ml σάλτσα

 250 ml κόκκινο κρασί

 400 γρ γιαούρτι

 4 αυγά

 3 κουταλιές μαγιονέζα

 Eλαιόλαδο

 Πάπρικα

 Ρίγανη-Θυμάρι

 Κίτρινο τυρί

 Μαϊντανό

 Δυόσμος

 Πιπέρι-Αλάτι


Οδηγίες

Σε βραστό νερό βάζουμε αρκετό αλάτι, λίγο λάδι και βράζουμε τα μακαρόνια.

Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Όταν γίνει διάφανο βάζουμε τον κιμά (εμείς χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο) και σοτάρουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Βάζουμε το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, δυόσμο, μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.

Στα μακαρόνια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και την μαγιονέζα.

Λαδώνουμε ταψί 41×35 εκατοστών και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια.

Βάζουμε τον κιμά και από πάνω τριμμένο κίτρινο τυρί.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και περιχύνουμε το μείγμα με το γιαούρτι.

Απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου