Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 28, 2020

Ερντογάν και Ισλαμιστές στοχοθετούν τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν,



Υποκινούν βία και ζητούν μποϊκοτάζ των Γαλλικών προϊόντων στις χώρες τους. Εξαιρετικά προσβλητικές απεικονίσεις και διαδηλώσεις με αγριότητα που σοκάρει και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία

Ισλαμικές χώρες διαμαρτύρονται εναντίον του Macron και ζητούν μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων γιατί μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου, δήλωσε στο Twitter πως "δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ. Σεβόμαστε όλες τις διαφορές σε ένα πνεύμα ειρήνης. Δεν δεχόμαστε ρητορική μίσους και υπερασπιζόμαστε τη λογική συζήτηση. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των καθολικών αξιών »

Τα σχόλια του Γάλλου προέδρου για το Ισλάμ, μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου, οδήγησαν ήδη σε διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία. Ο Macron είπε ότι ο δάσκαλος 'was killed because Islamists want our future' και ότι "France would “not renounce our caricatures”" σε αναμφισβήτητα συναισθηματική κατάσταση, δήλωσε πως “Samuel Paty was the victim of a macabre conspiracy of idiocy, of lies, of jumbled ideas, of hate of others, hate of who we are, deeply and existentially.”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, σε υψηλούς τόνους δήλωσε ότι, ο Macron χρειάζεται θεραπεία για την νοητική του κατάσταση (treatment for mental illness) που αποδεικνύεται από την οπτική του για το Ισλάμ.


Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UN's High Commissioner for Human Rights) Michelle Bachelet καταδίκασε κατηγορηματικά τη φρικτή δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty, στη Γαλλία.



Ο Imran Khan, πρωθυπουργός του Πακιστάν, δήλωσε: «Το Πακιστάν καταδικάζει τη συστηματική ισλαμοφοβική εκστρατεία υπό το ένδυμα της ελευθερίας της έκφρασης» και το υπουργείο Εξωτερικών του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι « η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί, για οποιονδήποτε λόγο, να δικαιολογήσει την προσβλητική πρόκληση και το προσβλητικό αδίκημα για την μουσουλμανική θρησκεία» .

Διαδικτυακές φωτογραφίες δείχνουν τα ράφια ενός πολυκαταστήματος στο Κουβέϊτ απογυμνωμένα από γαλλικά προϊόντα, όπως έχει συμβεί επίσης και στο Κατάρ και την Ιορδανία.

Διαδηλώσεις συμβαίνουν στο Μπαγκλαντές, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

ο Emmanuel Macron γράφει στο Twitter

25-10-20

"We will not give in, ever.
We respect all differences in a spirit of peace. We do not accept hate speech and defend reasonable debate. We will always be on the side of human dignity and universal values".



Απάντηση στον χρήστη

@EmmanuelMacron

Μποϊκοτάζ σε όλα γαλλικά προϊόντα Μια απόφαση που έχει ληφθεί από όλες τις ισλαμικές χώρες και δεν θα υποχωρήσει Ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις δεν το εφαρμόσουν, τα άτομα θα το εφαρμόσουν, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για αυτά τα προϊόντα που μποϊκοτάρονται για τη νίκη του Προφήτη Μωάμεθ ,

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Dhaka του Μπανγκλαντές, χαρακτηρίζοντάς τον Macron ως « 'devil-worshipper' » και έκαψαν το ομοίωμα του στο Πακιστάν , το Ιράκ , την Τουρκία και τη Γάζα

To Μπαγκλαντές προσθέτει τη φωνή του στην έκκληση για ευρύ μποϊκοτάζ γαλλικών αγαθών, σε καταστήματα στο Κουβέιτ, το Κατάρ, την Ιορδανία και τα παλαιστινιακά εδάφη που ήδη απέσυραν γαλλικά προϊόντα από τα ράφια (όπως μακιγιάζ και φαγητό)



Η ιρανική εφημερίδα Vatan-e Emrooz, στο πρωτοσέλιδο της απεικονίζει τον Macron ως διάβολο 'devil-worshipper' και οι διαδηλωτές φώναξαν ότι ο Macron θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα.
(στην ισλαμική κουλτούρα η εμφάνιση της σόλας ενός παπουτσιού, θεωρείται εξαιρετικά προσβλητική)

οι διαδηλωτές τον καλούν να τιμωρηθεί για προσβολή του Προφήτη...



Miα ισχυρή ένωση κληρικών στην ιρανική πόλη Qom προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση, να καταδικάσει τον Macron για τις παρατηρήσεις του ενώ καλεί τα ισλαμικά έθνη να επιβάλουν πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις στη Γαλλία.



Η Γαλλία προειδοποίησε τους πολίτες που ζουν ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό, να λάβουν προφυλάξεις ασφαλείας, εξαιτίας του φόβου, ότι θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν (το υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες στους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία)

Οι συμβουλές ανέφεραν ότι οι Γάλλοι πολίτες πρέπει να μείνουν μακριά από τυχόν διαμαρτυρίες για τα κινούμενα σχέδια και να αποφύγουν δημόσιες συγκεντρώσεις.



Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφεραν ότι: συνιστάται μεγαλύτερη επαγρύπνηση ειδικά όταν ταξιδεύουν και βρίσκονται σε μέρη που συχνάζουν τουρίστες ή απόδημοι σε κοινότητες.




πηγή 






==============

όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση του RT η μακρά λίστα προϊόντων που στέλνει η Γαλλία στην Τουρκία σε ετήσια βάση, είναι ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων..από που θα αρχίσει το μποϊκοτάζ ο Ερντογάν? από το σίδερο, το χάλυβα, τα πλαστικά, τα αυτοκίνητα ή τα αεροσκάφη?

το 2019 το Μαρόκο εισήγαγε από τη Γαλλία αγαθά αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

πηγή 27-10-20https://www.rt.com/op-ed/504614-muslim-boycott-macron-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου