Του Κώστα Παπουλή
Ενώ η χώρα βαδίζει τον δωδέκατο
Αντί να θωρακίσει την δημόσια υγεία, να ρίξει δημόσιο χρήμα στην οικονομία, να αποσυμφορήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, αγοράζοντας λεωφορεία, κάνοντας δημόσιες επενδύσεις αλλά και μαζικές προσλήψεις σε συγκοινωνίες , υγεία, εκπαίδευση κλπ, βάζει μπροστάρη της οικονομικής και υγειονομικής πολιτικής, τον Χρυσοχοϊδη.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο πρωθυπουργός, αλλά και ότι η χώρα είναι καταχρεωμένη και μάλιστα ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό, εξωτερικού δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ σε όλο τον πλανήτη. Λόγος εξωτερικού χρέους προς ΑΕΠ, που όλο και διογκώνεται. Αν λοιπόν δεν κοπεί ο γόρδιος δεσμός του δημόσιου χρέους, αν δεν γίνει της Αργεντινής των Κίρσχνερ, όλοι οι Έλληνες, αλλά πολύ περισσότερο αυτή η νεολαία θα παραμείνουν υπόδουλοι στον ξένο παράγοντα που ανήκει το χρέος, και στο ευρώ που το δημιούργησε.
Για αυτό και τα φληναφήματα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να φάμε λίγο από το μαξιλαράκι και για άλλες πολιτικές, είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Για αυτό ως κυβέρνηση ακολούθησε πιστά (ίσως και πιο πιστά) την ίδια οικονομική πολιτική με την Ν.Δ., που φυσικά υπαγορεύτηκε από τα αφεντικά της ευρωζώνης, την Γερμανία.
Έτσι ετοιμάζεται για άλλη μια φορά, «επιχείρηση αρετής», που έχει ως στόχο την εμπέδωση από την κοινωνία της ολοκληρωτικής αστυνόμευσης και την εφ΄όπλου λόγχη επίθεση στην νεολαία. Επίθεση σε μια εξαθλιωμένη γενιά, όπου προσπαθούν να φορτώσουν τις αιτίες της υγειονομικής γύμνιας, αλλά και να κάνουν ασκήσεις από το μέλλον.
Αυτές τις μέρες όπως διαβάσαμε στις εφημερίδες γιατί από την τηλεόραση δεν ακούμε τίποτε, τα εργοστάσια ζάχαρης έκλεισαν οριστικά, η Πίτσος έφυγε για την Τουρκία, το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται, η ανεργία σαρώνει, ενώ τα όποια μεροκάματα εξατμίζονται….
Αυτή η «καταραμένη» γενιά της ελληνικής νεολαίας, περισσότερο από όλων των χωρών της Νότιας ευρωζώνης, είναι η πιο αποκλεισμένη γενιά της σύγχρονης ιστορίας και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή σε σύντομο χρόνο θα εξεγερθεί. Όσο και να τις επιτίθενται δεν θα προσαρμοστεί, γιατί ακριβώς δεν γίνεται να προσαρμοστεί, γιατί δεν γίνεται να επιβιώσει.
Ένας νέος παρατεταμένος και πολύ πιο ισχυρός Δεκέμβρης του 2008 φαίνεται να είναι μπροστά μας. Και όση αστυνομία να βγάλει η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να εμπεδώσει η κοινωνία το ολοκληρωτικό κράτος με αφορμή τον ιό, δεν θα τα καταφέρει. Οι φετινές μαθητικές καταλήψεις, μάλλον ήταν μια μυρωδιά από αυτό που έρχεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου