Το ποσό των 3,58 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία
Ένα νόμισμα, με ηλικία μεγαλύτερη των 2.000 ετών, είναι το ένα από τα μόλις τρία που χυτεύτηκαν σε χρυσό, μετατρέποντας τα στο «Άγιο Δισκοπότηρο» για τους απανταχού συλλέκτες, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το νόμισμα πουλήθηκε σε δημοπρασία για 3,58 εκατ. ευρώ.
«Δεν με εκπλήσσει που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ως το πολυτιμότερο αρχαίο νόμισμα που πωλήθηκε ποτέ» σχολίασε ο Μαρκ Σάλτσμπεργκ, πρόεδρος της Νομισματικής Εταιρείας, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του νομίσματος.
Το κειμήλιο κατασκευάστηκε το 42 πΧ, δύο μόλις χρόνια έπειτα από τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ανέφερε ο Σάλτσμπεργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Μόνο άλλα δύο τέτοια χρυσά νομίσματα είναι γνωστό να υπάρχουν. Το ένα φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ το άλλο σε ιδιωτική συλλογή της Deutsche Bundesbank, της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας.
Δείτε το βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου