Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 30, 2020

Γι’ Αυτό Καλό Είναι, Να Μην Λένε Οι Διάφοροι Αναλυτές Πως «Η Εκκλησία Και Το ΚΚΕ Δεν Τηρούν Τους Νόμους Κλπ Κλπ»

 
Βγήκε ο μητροπολίτης Πατρών, πολύ πριν τον

υπουργό ΠΡΟΠΟ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του οποίου οι παραινέσεις, μετά το ξεβράκωμα που υπέστη από το ΚΚΕ, τόσο στις 17 Νοεμβρίου όσο και προχθές, ακούγονται τουλάχιστον γραφικές αν όχι ενοχλητικές, και ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να μην επισκεφθεί τον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Ήταν σαφής, ξεκάθαρος, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και με σοβαρότητα.

Το ζήτημα μου είναι ότι ο μητροπολίτης Πατρών, έπραξε αυτό που έπρεπε με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στο ποίμνιο του όσο και γενικότερα στην κοινωνία.

Το πολιτικό κόμμα που μονοπωλεί για τον εαυτό του τον τίτλο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων τι έκανε; Το ΚΚΕ, ο ΣυΡιζΑ, το κόμμα του Βαρουφάκη, επέδειξαν με θράσος και παρρησία, όχι μόνο πλήρη ασέβεια απέναντι στο νόμο – κάτι που θεσμικά είναι απαράδεκτο εφόσον μιλάμε για πολιτικά κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή – αλλά και κοινωνική αναλγησία, αδιαφορία μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές τους ονειρώξεις.

Γι’ αυτό καλό είναι, να μην λένε οι διάφοροι αναλυτές πως «η Εκκλησία και το ΚΚΕ δεν τηρούν τους νόμους κλπ κλπ». Η Εκκλησία, που πολλά μπορεί να της καταμαρτυρήσει κανείς, τήρησε απόλυτα τον νόμο. Κι αν κάπου φάνηκε ότι δεν πράττει τα δέοντα, ευθύνη επ’αυτού είχε ο νομοθέτης, όταν και όπου το επέτρεπε.

Ο μητροπολίτης είπε στον κόσμο να κάτσει σπίτι του. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε από τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά, μάλλον βλέπει μόνο με τα δικά του ιδεοληπτικά γυαλιά.

Ο κυρ-Νώντας, ο Έφορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου