Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 30, 2020

Ο “Εξωγήινος” Μεταλλικός Μονόλιθος στη Γιούτα

 

Ένας ιδιαίτερα παράξενος μεταλλικός μονόλιθος ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία στην έρημο της

Γιούτα, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά και προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά για την προέλευσή του. Πολύ σύντομα, το συμβάν έγινε viral και άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες για το τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει και, πάνω από όλα, ποιος τον τοποθέτησε και πότε. Αρκετοί δεν δίστασαν να υποθέσουν ότι μπορεί να έπεσε από το διάστημα ή ότι τοποθετήθηκε από εξωγήινους, για λόγους που θα δούμε στην συνέχεια του άρθρου.


Η ανακάλυψη έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2020, από ένα πλήρωμα ελικοπτέρων, με επιβάτες αρμόδιους για την άγρια ζωή, οι οποίοι εντόπισαν το “ασυνήθιστο” αντικείμενο, σε μια απομακρυσμένη νοτιοανατολική περιοχή της πολιτείας Utah των ΗΠΑ. Αυτό που είδαν ήταν ένας μεταλλικός ορθογώνιος στύλος ύψους περίπου 10 έως 12 πόδια (3,6 μέτρα), με γυαλιστερή επιφάνεια σαν καθρέφτης που ξεχώριζε από την λάμψη του και είχε φυτευτεί στο έδαφος ανάμεσα σε κόκκινους βράχους, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη ποιος εγκατέστησε τον μονόλιθο ή πότε και για ποιο λόγο.



 

Όπως αναφέρει το bbc.com, ο πιλότος του ελικοπτέρου, Bret Hutchings, σε μια συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι ειδήσεων KSLTV, είπε: «Αυτό ήταν το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω όλα τα χρόνια των πτήσεών μου». Ο ίδιος εικάζει ότι ο μονόλιθος μπορεί να έχει εγκατασταθεί από “κάποιον καλλιτέχνη του νέου κύματος” ή από έναν θαυμαστή της ταινίας “2001: A Space Odyssey”, του 1968 σε σκηνοθεσία του Stanley Kubrick, καθώς σε αυτήν εμφανίζονται επιβλητικοί μαύροι μονόλιθοι που δημιουργήθηκαν από ένα αόρατο ξένο είδος, με βάση τη συγγραφή του μυθιστοριογράφου Arthur C Clarke. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή στην οποία μια ομάδα από κάποιο είδος πιθήκων συναντούν έναν τεράστιο μαύρο μονόλιθο σε μια έρημη περιοχή. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.


Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάσταση της δομής. Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα Aero Bureau που κυκλοφόρησε εικόνες του ορθογώνιου μεταλλικού αντικειμένου, δήλωσε με χιουμοριστικό τρόπο: “Είναι παράνομο να ανεγείρετε δομές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενα δημόσια εδάφη, ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίο προέρχεστε”.


Αν και οι περισσότεροι παρατηρητές υποθέτουν ότι η συγκεκριμένη δομή αφέθηκε από έναν γλύπτη, με ορισμένους να λένε ότι μοιάζει με το έργο του ύστερου μινιμαλιστικού καλλιτέχνη John McCracken, ο οποίος έζησε στο Νέο Μεξικό και τη Νέα Υόρκη μέχρι το θάνατό του το 2011, το ζήτημα αποκτά διάφορες διαστάσεις που του προσδίδουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο, από το να είναι απλά το έργο ενός ιδιόρρυθμου εργάτη της τέχνης που τοποθέτησε το δημιούργημά του σε ένα μέρος που δεν μπορεί να το δει και να το θαυμάσει κανείς…



 

Και, αν δεν είναι μοντέρνα τέχνη; Αν δεν δημιουργήθηκε από κάποια άγνωστη και μυστηριώδη φυλή; Κι αν έπεσε από το διάστημα; Απίθανο; Να είναι σύμπτωση πως έχει φωτογραφηθεί ένας «τεράστιος μονόλιθος» μέσα σε έναν κρατήρα του πλανήτη Άρη; Ο ανιχνευτής Mars Express ήταν η πρώτη πλανητική αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, η οποία στάλθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το 2003. Σε μία από αυτές τις εικόνες υψηλής ανάλυσης της επιφάνειας του Άρη, βρέθηκε μια ανωμαλία ή ακριβώς αυτό που φαίνεται να είναι ένας τεράστιος μονόλιθος στο κάτω μέρος ενός κρατήρα. Αυτό το ενιαίο τετράγωνο είναι όρθιο και θα μπορούσε να είναι ένα αρχαίο μνημείο ή κτίριο. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό αφιέρωμα από το History Channel στο βίντεο με τον τίτλο “Ancient Aliens: The Mars Monolith (Season 9) | History” το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος του άρθρου.


Όλες αυτές οι συγκυρίες και οι συνειρμοί, είναι εύκολο να οδηγήσουν τον οποιονδήποτε να κάνει ένα βήμα πίσω στη λογική και να αναρωτηθεί “μήπως;…” Στη συνέχεια θα δούμε αμέσως που καταλήγει όλη αυτή η μυστηριώδης ανακάλυψη.


Αν και η περιοχή όπου βρέθηκε ο μεταλλικός μονόλιθος βρίσκεται σε μια άγρια ​​και ερημική περιοχή, οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία του αντικειμένου από το φόβο μήπως ότι διάφοροι επίδοξοι ερασιτέχνες εξερευνητές θελήσουν να τον εντοπίσουν και στην προσπάθειά τους αυτή χαθούν αναζητώντας τη μεταλλική κατασκευή. Θέλουν, επίσης, να προστατεύσουν τον μεταλλικό μονόλιθο από τους διάφορους βανδάλους και κλέφτες, που μπορεί να θελήσουν να τον κλέψουν ή ακόμα και να τον καταστρέψουν.

Η δομή είναι κατασκευασμένη από ένα φαινομενικά συμπαγές μέταλλο και είναι σαν ένας ορθογώνιος μακρόστενος κύβος. Δεν είναι διακοσμημένος και δεν υπάρχει κάποια γραφή ή σύμβολα πάνω του που να υποδεικνύουν την προέλευση ή το σκοπό του. Ο μονόλιθος λάμπει στον ήλιο και βρίσκεται με φόντο τα κόκκινα βράχια στην έρημο της Utah. Ίσως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ένα γεωγλυφικό μήνυμα προς τους θεούς εντοπίστηκε στην Utah των ΗΠΑ. Πάντως, αναφορικά με τον μεταλλικό μονόλιθο, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η ψηλή δομή τοποθετήθηκε σε δημόσια γη κάποια στιγμή μεταξύ του Αυγούστου 2015 και του Οκτωβρίου 2016.


Στις πλευρές του σχήματος, φαίνεται να διακρίνεται ότι πρόκειται για φύλλα ανοξείδωτου χάλυβα ενωμένους με πριτσίνια για να συγκρατούν τη δομή, όπως μαθαίνουμε από το planetamagnifico.com. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό τι μπορεί να περιέχει μέσα, καθώς πρέπει να υπάρχει κάτι εσωτερικά για να το υποστηρίζει όρθιο στο έδαφος τόσα χρόνια, διαφορετικά θα είχε πέσει. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Πάντως, από τη στιγμή που ισχύουν αυτά, η θεωρία ότι κάποιοι εξωγήινοι τοποθέτησαν το αντικείμενο εκεί, μάλλον, πάει περίπατο, αφού είναι ολοφάνερο πως παραπέμπει σε ανθρώπινη κατασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.


Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορα videos, τόσο από την ίδια την ανακάλυψη, όσο και από όλα εκείνα που αναφέρθηκαν στο άρθρο.

2001: A Space Odyssey, black monolith

The Monolith recently found in the Utah desert Has Been There For Years, According to Google Earth

ENCUENTRAN EXTRAÑO “MONOLITO” EN UNA ZONA REMOTA DE UTAH PARECIDO A 2001 ODISEA EN EL ESPACIO

Ancient Aliens: The Mars Monolith (Season 9) | History




πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου