Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2020

Lockdown: Με SMS πάνε για κατ’ οίκον κούρεμα - Στέλνουν το "4" και κάνουν «χρυσές δουλειές» - ΒΙΝΤΕΟ



Ούτε ο φόβος του κορονοϊού ούτε του προστίμου, δεν σταματάει, τις παράνομες κατ’οίκον επισκέψεις, που πραγματοποιούν κομμωτές και κομμώτριες. Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένο το κίνδυνο μετάδοσης, ορισμένοι αψηφούν το lockdown και εκμεταλλεύονται το κλείσιμο των κομμωτηρίων για να αυξήσουν τις δουλειές τους.


Μάλιστα, οι υπηρεσίες που προσφέρουν, είναι πλήρεις και όλων των ειδών.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το απόσπασμα που μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το Mega:

-Εσείς κάνετε και βαφές; Κουρέματα;

-Ό,τι έχει σχέση με το μαλλί, τα πάντα, τα πάντα, μέχρι και προσθετικές εξτένσιον, hair tattoo, ό,τι θέλεις, τα πάντα. Όταν σου λέω να φιξάρουμε το ραντεβού, δηλαδή να έχω κενό. Απλά. Όλο το χρεώνω 20, τη ρίζα είναι στα 12 ευρώ. Πέρασμα ρίζας.

Μάλιστα η συγκεκριμένη κυρία, προσπαθούσε επίμονα να κλείσει το ραντεβού, αφού ήταν ήδη σε πελάτισσα, και όπως λέει δεν φοβάται τους ελέγχους και μετακινείται ελεύθερα παρά την απαγόρευση…

-Έχετε κάποιο πρόβλημα εσείς στη μετακίνηση;

– Όχι κυρία μου, δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω πρόβλημα

-Το λέω επειδή κάνουν έλεγχο…


– Δεν έχω τέτοια θέματα, όποτε θέλει ο πελάτης εγώ πηγαίνω, αλλά και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, απλά να ξέρετε είμαι σε πελάτισσα, θέλετε να κανονίσουμε τώρα το ραντεβού; Ούτως ή άλλως για σήμερα δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να κανονίσουμε, άλλη στιγμή για ραντεβού.

Και αν ενδιαφέρεστε για ανδρικό κούρεμα και περιποίηση γενειάδας, μπαρμπέρηδες, με όλα τα σύνεργα όπως θα ακούσετε, εκτελούν κατ’ οίκον επισκέψεις…

-12 ευρώ είναι το κούρεμα.

-Και για μούσια;

-5 ευρώ. Τίποτα δεν θα χρειαστείτε. Μόνο μια πετσέτα να σκουπιστείτε. Έχω ειδικό καπέλο που δεν πέφτουν κάτω οι τρίχες, κάθονται πάνω, είναι σαν κολλάρο.

Οι τιμές για τις κομμώτριες κατ’ οίκον διαφέρουν, ανάλογα με την εμπειρία και τις υπηρεσίες, αφού κάποιες κυρίες παρουσιάζονται εξειδικευμένες και μάλιστα προσφέρουν και υπηρεσίες αξίας 90 ευρώ!

– Περίπου, δεν ξέρω, 80-90 ευρώ είναι, αλλά είναι άλλα κερατίνη από αυτή που κάνουν στην Ελλάδα, κρατάει πολλούς μήνες. Εξαρτάται από το μήκος και πόσο μακρύ είναι το μαλλί σας και πόσο πυκνότητα έχουν.

Αν και οι τιμές διαφέρουν από κομμώτρια σε κομμώτρια για κάθε υπηρεσία στο σπίτι, όλες χρησιμοποιούν το 4 για παροχή βοηθείας στο σπίτι, σε περίπτωση που τους σταματήσουν για έλεγχο.

– Το 4 για βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τι να πω τώρα, όλα τυχερά είναι. Έχω πάει 2-3 φορές για δουλειά έτσι, έχω κάποιες κοπέλες που ξέρω και δόξα το Θεό, τίποτα, μια χαρά…

– Δεν σας σταματήσαν για έλεγχο δηλαδή; – Τίποτα. Είχα και μια μικρή τσαντούλα που τα βόλεψα όλα, έβαλα και το πιστολάκι, κάπως τα

βόλεψα.

Και όλα αυτά ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, εν μέσω λοκ ντάουν, με δεκάδες ιδιοκτήτες κομμωτηρίων να έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους και τους λογαριασμούς να τρέχουν.

Ο κομμωτής Ηλίας Κατσαρός μιλώντας στο LIVE NEWS μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό από πολλούς κομμωτές που κερδοφορούν εις βάρος όλων των επιχειρηματιών που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους όπως προστάζει ο νόμος και η κοινωνία και το υγειονομικό καλό όλων. Ζήτησε μάλιστα από την πολιτεία μια προστασία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου